Doorgaan naar hoofdcontent

Candida infectie natuurlijk behandelen

candida albicans, candida infectie

Basilicum

Basilicum (tulsi) heeft een antimicrobiële werking tegen een groot aantal bacteriën, gisten, schimmels en virussen en kan hierdoor ingezet worden bij een candida-infectie en verschillende vormen van huidirritatie.

Caprylzuur

Caprylzuur werkt als een natuurlijk gistbestrijdingsmiddel en kan doordringen in de celmembranen van candida-gistcellen en ervoor zorgen dat ze afsterven, waardoor het spijsverteringskanaal wordt ontgift en het genezingsproces wordt versneld. Caprylzuur wordt gebruikt ter behandeling van een candida-infectie en andere gist- en schimmelsinfecties en de symptomen die daarmee samenhangen zoals: chronische vermoeidheid, spijsverteringsstoornissen, immuunzwakte en allergieën. Caprylzuur helpt op natuurlijke wijze de gistgroei in het maagdarmkanaal te verminderen, terwijl het de goede bacteriën helpt te gedijen. De sterke antibacteriële en antimicrobiële effecten van caprylzuur tegen allerlei infecties die zich voordoen op de huid zijn bewezen. Caprylzuur vermindert acne en is in staat om bacteriën te bestrijden die op de huid leven en infecties veroorzaken, waaronder dermatophilus congolensis.

Citroenmelisse

Citroenmelisse olie heeft een antibacteriële werking tegen candida, een veel voorkomende schimmelinfectie die een aantal symptomen veroorzaakt, waaronder uitputting, hersenmist, spijsverteringsproblemen en een verzwakt immuunsysteem.

Grapefruitzaad

Grapefruitzaad heeft een krachtig antischimmelwerking tegen candida albicansstammen. De antischimmel eigenschappen van grapefruitzaad ondersteunen de strijdt tegen candida aanvallen door de gistcellen die het lichaam hebben overgenomen te doden.

Kaneel

Pijpkaneel bevat natuurlijke antimicrobiële, antibioticum-, schimmelwerende en antivirale eigenschappen. Kaneel olie bevat ook krachtige immuunversterkende verbindingen en kan beschermen tegen bacteriële infecties zoals bij verkoudheid dat kan leiden tot keelontsteking en longontsteking. De krachtige schimmelwerende eigenschappen van kaneel kunnen effectief zijn bij het behandelen en voorkomen van candida-overgroei in het spijsverteringskanaal. Candida kan een groot aantal spijsverterings- en auto-immuunproblemen veroorzaken.

Kurkuma

Curcumine een inhoudsstof uit kurkuma remt de groei van bacteriën, schimmels, virussen en wormen. Hierdoor kan kurkuma ondersteunend werken bij bijvoorbeeld borstklierontsteking, candida-infectie en helicobacter pylori bacterie de veroorzaker van maagzweren.

Lycopeen

Lycopeen kan echter wel geprogrammeerde celdood bespoedigen bij schimmelcellen, zoals bijvoorbeeld candidiasis. Dit is effectief voor zowel candidiasis in de mond als vaginale schimmelinfecties.

Niacine

Niacine (vitamine B3) in de vorm van nicotinamide (niacinamide), resulteert in aanmerkelijk verlies van de levensvatbaarheid van candida albicans.

Pau D'arco

Naftoquinonen, inhoudsstof uit pau d'arco blijken een effectieve werking te hebben tegen candida albicans en minimaal 11 andere schimmels en gisten. Echter pau d’arco wordt vaak over het hoofd gezien bij de behandeling van Candida-schimmels.

Probiotica

Probiotica kan de kolonisatie en groei van candida albicans remmen. Het immuunsysteem kan door toediening van probiotica beter reageren op contact met candida.
Caprylzuur (octaanzuur) is een korte- tot middellangeketen vetzuur (MCT). Caprylzuur werkt als een natuurlijk gistbestrijdingsmiddel doordat het kan doordringen in de celmembranen van candida-gistcellen en ervoor kan zorgen dat ze afsterven. Caprylzuur heeft positieve effecten op de darmflora waardoor het spijsverteringskanaal wordt ontgift en het genezingsproces wordt versneld.
Wat is een candida infectie
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Caprylzuur bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit