Doorgaan naar hoofdcontent

Mogelijke oorzaken van de ziekte van Crohn

Ziekte van Crohn, chronische darmontsteking
  • De ziekte van Crohn is een auto-immuunziekte. Dit houdt in dat het afweersysteem zich tegen het eigen lichaam keert. Ons afweersysteem maakt stoffen aan die ziekteverwekkers zoals bacteriën opruimen. Soms worden ook stoffen geproduceerd die eigen lichaamscellen aanvallen.
  • Het is mogelijk dat het immuunsysteem geprikkeld wordt door een infectie met een virus, parasiet of bacterie.
  • Misschien speelt ook het westerse leefpatroon een rol.
  • Aanvallen van de ziekte van Crohn kunnen worden uitgelokt door stress, verminderde weerstand of een ongezond eetpatroon.
  • Mogelijk spelen erfelijke factoren een rol, in sommige families komt bij meerdere mensen de ziekte van Crohn voor.
Spijsverteringsenzymen herstellen de spijsvertering door te zorgen voor een goed functionerende darmflora. Een goede darmflora is belangrijk voor het immuunsysteem en zorgen ervoor dat het immuunsysteem in balans blijft. T-helpercellen zijn een bepaalde vorm van witte bloedcellen die een belangrijke rol spelen in het immuunsysteem, die ieder op zich met hun eigen boodschappers werken. Namelijk Th1 cellen die reageren op virussen, bacteriën en de meeste eencellige darmparasieten en Th2 cellen die reageren op wormen en bepaalde parasieten. Bij een disbalans tussen Th1 en Th2 ontstaan allergieën. Bij een chronische overactieve respons van Th1 spreekt men van auto-immuunziekten, zoals de ziekte van Crohn, reumatische gewrichtsontstekingen en glutenallergie.
Wat is de ziekte van Crohn
Mogelijke symptomen
Ziekte van Crohn natuurlijk behandelen
Spijsverteringsenzymen bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit