Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is diarree

Diarree is een natuurlijke reactie om infecties of gifstoffen uit het spijsverteringsstelsel te verdrijven. De oorzaak kan een veranderde darmflora zijn, bijvoorbeeld na het slikken van antibiotica.

Buikloop kan ook worden veroorzaakt door schadelijke bacteriën, parasieten en virussen, die het lichaam binnengekomen zijn met besmet voedsel, een bekende bacterie is salmonella typhimurium of als gevolg van gevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen.

Diarree is een natuurlijke reactie van het lichaam op ongewenste stoffen, waartegen zeker de eerste 36 uur niets zou moeten worden ondernomen. Het is raadzaam om alle vetten en suikers te mijden. Stoppende middelen worden bij voorkeur niet voorgeschreven, omdat daarmee de oorzaak van diarree niet wordt opgelost. Bij aanhoudende klachten zoekt men naar andere oorzaken zoals appendicitis of colitis ulcerosa.

Veel drinken is van groot belang bij diarree, om uitdroging te voorkomen. Dit komt omdat het lichaam te snel te veel water en mineralen, inclusief elektrolyten zoals natrium, verliest.
Probiotica met de bacteriestam Saccharomyces boulardii kan de darmflora gunstig beïnvloeden en hierdoor diarree verminderen en diarree preventief vermijden.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Diarree natuurlijk behandelen
Probiotica bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit