Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is vermoeidheid

Vermoeidheid, gebrek aan energie
Vermoeidheid, voorjaarsmoeheid, futloos, energiegebrek, gebrek aan vitaliteit, asthenie. Hoe men het ook beschrijft, bijna iedereen heeft weleens een periode waarin men voortdurend moe is. De levenslust is verdwenen, men heeft weinig energie en is snel vermoeid. Die vermoeidheid begint al bij het opstaan. Men kan zich slecht concentreren en heeft voor niets belangstelling. Vaak is men ook zeer snel geïrriteerd.

Acute vermoeidheid als gevolg van een korte overbelasting en is men snel te boven. Meestal is een korte pauze voldoende om te herstellen. Een aanslepende vermoeidheid kan diverse delen van lichaam en geest betreffen. Als een voortdurende overbelasting weken of maanden niet onderkend of genegeerd wordt, zijn de gevolgen ook niet van vandaag op morgen op te heffen.

Door vermoeidheid al dan niet chronisch zoekt men naar hersenstimulans (zoals cafeïne), het probleem met stimulansmiddelen is dat ze helpen op korte termijn maar op langere termijn de dingen juist verslechteren. Stimulerende middelen helpen niet, ze zullen alleen maar de ware omvang verbergen. In dit geval zijn middelen nodig die langdurig worden gebruikt en die de natuurlijke regeneratie stimuleren en ondersteunen.
Ribose is de sleutel tot de productie van ATP-moleculen in het lichaam en van het energieniveau. De meest opvallende functie van ribose is dat het een belangrijke energiebron is. Ribose werkt ondersteunend bij vermoeidheid (gebrek aan energie).
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Vermoeidheid natuurlijk behandelen
Ribose bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit