Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht Johannesbroodboom

Ceratonia siliqua, carobaboom, johannesbroodboom, carobe, carob, algaroba, kharoub

Geneeskracht van Johannesbroodboom

Het vruchtpulp (zonder zaad) van Johannesbroodboom (carobe) wordt vaak vermalen tot meel en bevat tannines die helpen bij de werkzaamheid van bepaalde enzymen om de spijsvertering te verbeteren.

Johannesbrood is een bron van D-chiro-Inositol (DCI), kalium en calcium, in mindere mate magnesium en fosfor, bevat verder sporen van ijzer, koper, zink en mangaan.

Johannesbrood wordt gebruikt als smaakstof en als chocoladevervanger. Johannesbroodpitmeel (vermalen zaden) wordt vaak gebruikt in cosmetische producten als een stabilisator, bindmiddel of textuur verbeteraar. Om dezelfde redenen wordt johannesbroodpitmeel ook aan veel voedingsmiddelen toegevoegd.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van johannesbroodboom

D-chiro-Inositol (DCI) een inhoudsstof uit johannesbrood is een anti-diarreemiddel dat gifstoffen absorbeert en dirigeert de stofwisselingsproducten van de bacterie die de diarree veroorzaakt, verzacht en beschermt het darmslijmvlies, infectieremmend bij een salmonella-infectie.
Johannesbrood (carobe) bevat D-chiro-Inositol (DCI), een lichaamseigen stof die een belangrijke rol speelt bij de suikerstofwisseling, helpt bij de spijsvertering, verlaagt het cholesterolgehalte en gaat diarree tegen.

Waarvoor kan johannesbroodboom gebruikt worden

Dosering van johannesbroodboom

  • De juiste dosis voor johannesbroodboom is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor johannesbroodboom vast te stellen.
D-Chiro-Inositol bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van johannesbroodboom

  • Johannesbroodboom is veilig en er zijn geen ongewenste bijwerkingen bekend.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit