Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is het chronisch vermoeidheidssyndroom (cvs)

chronisch vermoeidheidssyndroom, chronische vermoeidheidssyndroom, CVS  vermoeidheid, malaise
Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) is een aandoening zonder bekende oorzaak, hoewel CVS gerelateerd kan zijn aan een eerdere infectie. Het is belangrijk te weten dat bij veel aandoeningen chronische vermoeidheid één van de symptomen is. Zo is chronische vermoeidheid een symptoom bij ME (Myalgische encefalomyelitis), een ontsteking in de hersenen en ruggenmerg, gepaard met spierpijnen en andere auto-immuunziekten.

Klachten van chronisch vermoeidheidssyndroom verergeren na een inspanning, na de minste inspanning heeft men enorm veel tijd nodig om te herstellen van een inspanning. Niet alleen fysieke maar ook mentale inspanning kan uitputting veroorzaken, voelt zich vaak erg ziek, alsof men de griep heeft en heeft ook vaak last van misselijkheid, rillingen, spierschokken na inspanning, vaak met wisselende lichaamstemperatuur en reageert sterk op kou of hitte en men heeft het snel koud.
Er zijn sterke aanwijzingen dat een verstoorde darmflora de belangrijkste boosdoener is bij het chronisch vermoeidheidssyndroom. Probiotica kan chronische vermoeidheid aanpakken door de darmflora en het immuunsysteem te herstellen.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Chronisch vermoeidheidssyndroom natuurlijk behandelen
Probiotica bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit