Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is cellulite (sinaasappelhuid)

Cellulite, sinaasappelhuid, cellulitis
Cellulite wordt veroorzaakt door afvalstoffen in het lichaam, deze vormen zakjes gevuld met water, vet en vuil, die een bezinksel in het bloed doen ontstaan waardoor problemen met de bloedsomloop kunnen ontstaan, de huid ziet er dan oneffen en bobbelig uit.

Cellulite versus cellulitis

Met cellulite en cellulitis wordt meestal hetzelfde bedoeld, maar cellulitis geeft een ontsteking van de cellen aan. Cellulite (sinaasappelhuid) heeft niets te maken met een ontsteking maar ontstaat doordat vetcellen in het onderhuidse vetweefsel toenemen, hierdoor worden er bobbels gevormd door clusters verkleefde vetcellen. Door een verslechterde bloedcirculatie en afvoer van vocht verharden de onderhuidse celclusters. Afvalstoffen, vet en vocht hopen zich op en het bindweefsel komt onder spanning te staan. Hierdoor wordt er getrokken aan de bovenste huidlaag en ontstaan er behalve bobbels ook putjes in de huid.

Cellulite wordt niet veroorzaakt door overgewicht, maar de uiting van cellulite kan wel worden versterkt door overgewicht. Cellulite komt voor bij zowel vrouwen met overgewicht als vrouwen met een normaal gewicht, mannen hebben er minder last van.

Cellulite kan bijna overal op het lichaam voorkomen, maar zit vooral op dijen, billen, heupen en de onderbuik, heel soms ook op andere delen van het lichaam. Cellulite wordt vaak beschouwd als een echt esthetisch probleem.
Cellulite is van buitenaf te behandelen met silicium gel. Silicium is te vinden in de huid, haar en nagels, een gebrek aan silicium veroorzaakt merkbaar een slechtere conditie van haar, nagels en huid. Silicium is nodig voor het vormen van bindweefsel dat de huid van binnenuit ondersteunt en heeft tevens een hydraterende en antiradicalaire (het tegengaan van de schadelijke effecten van vrije radicalen) werking.
Mogelijke oorzaken
Cellulite (sinaasappelhuid) natuurlijk behandelen
Silicium bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit