Doorgaan naar hoofdcontent

Mogelijke oorzaken van cellulite (sinaasappelhuid)

Cellulite, sinaasappelhuid, cellulitis
  • Circulatie problemen van de bloedstroom
  • Hormonale veranderingen
  • Overgewicht of te veel lichaamsvet hebben
  • Te weinig bewegen (een zittende levensstijl )
  • Te weinig voedingsstoffen in de voeding, een ongezond eetpatroon
  • Uitdroging
  • Vocht vasthouden
  • Zwakke collageenstructuur van de huid

Hormonen

  • Cellulite wordt meestal gevormd tijdens hormonale verandering zoals de puberteit, zwangerschap, de overgang, het premenstrueel syndroom en de eerste maanden dat de pil wordt genomen. Hormonen regelen onder andere de veranderingen in de bloedcirculatie, de lymfatische afvoer, vet en bindweefsel. Deze factoren spelen allemaal een rol bij de vorming van cellulite.

Levensstijl

  • Cellulite vormt zich door een reeks complexe veranderingen in het lichaam in de eerste vetlaag net onder de huid, ondanks veel bewegen of het volgen van een gezond eetpatroon. Het ontbreken van een gezonde levensstijl, toename van lichaamsgewicht en te weinig drinken van water, kunnen de uiting van cellulite op het lichaam verergeren.

Leeftijd

  • Als men ouder wordt neemt de dikte en kracht van het bindweefsel van de huid af. De cellulite die er misschien al is wordt hierdoor steeds beter zichtbaar naarmate men ouder wordt.

Erfelijkheid

  • Erfelijke factoren kunnen er ook voor zorgen dat vetcellen in het onderhuids vetweefsel groeien en cellulite zich vormt.
Niet alleen een ongezonde levensstijl, maar ook stress, brengen ons zuur-base-evenwicht uit balans. Wanneer de voeding te weinig mineralen en vitaminen bevatten, dan worden deze onttrokken uit de tanden, botten en weefsels. Wanneer het bloed te zuur wordt, wordt er aan de noodrem getrokken en worden er noodbasen gemaakt uit eiwitten die toevallig voorhanden zijn, ook uit de eigen weefsels. Het nadeel van deze extra eiwitverbranding is dat zich opnieuw zuren gaan vormen. Weefsels raken aangetast, ontsteken, degenereren en functioneren steeds slechter. Men komt in een vicieuze cirkel terecht.

Deze zuren parkeren zich bij voorkeur aan de bovenarmen, heupen, zitvlak, bovenbenen en aan de binnenkant van de knieën. Men kan met een stompe knijpgreep in het genoemde weefsel vast stellen of er een ophoping van zuren is. Als het weefsel gelatine-achtig aanvoelt en pijn doet, dan is er een ophoping van zuren in het lichaam.
Cellulite is van buitenaf te behandelen met silicium gel. Silicium is te vinden in de huid, haar en nagels, een gebrek aan silicium veroorzaakt merkbaar een slechtere conditie van haar, nagels en huid. Silicium is nodig voor het vormen van bindweefsel dat de huid van binnenuit ondersteunt en heeft tevens een hydraterende en antiradicalaire (het tegengaan van de schadelijke effecten van vrije radicalen) werking.
Wat is cellulite (sinaasappelhuid)
Cellulite (sinaasappelhuid) natuurlijk behandelen
Silicium bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit