Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht lithothamnium calcareum

lithothamnium calcareum
Lithothamnium calcareum, rode alg

Geneeskracht van lithothamnium

Lithothamnium (rode alg) groeit in de Atlantische oceaan voor de zuidwestkust van Ierland en de noordwestkust van IJsland. Het roze-rode loof van lithothamnium is een goede bron van mineralen en sporenelementen die van vitaal belang zijn voor gezonde botten en gewrichten. 74 mineralen in totaal, waaronder zeer rijk aan calcium, magnesium, kalium, fosfor, ijzer, silicium, natrium, chloride, boor, koper, zwavel, jodium, fluoride, zink, selenium en strontium. De natuurlijke mineralen en sporenelementen uit lithothamnium worden gemakkelijk door het lichaam opgenomen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van lithothamnium

Lithothamnium stimuleert de botgroei, verbetert de mineraaldichtheid van de botten en voorkomt verlies van calcium. Hierdoor kan lithothamnium toegepast worden ter preventie tegen osteoporose, botbreuken en andere degeneratieve botaandoeningen.

Lithothamnium bevat hoge concentratie aan calciumcarbonaat en is daarom aangewezen om de zuurtegraad in de maag te normaliseren.
Rode Alg (Lithothamnium calcareum) bevat meer dan 70 belangrijke sporenmineralen. Door het hoge gehalte aan calcium en magnesium ondersteunt rode alg de botten, tanden, spieren, hersenen en het zenuwstelsel en is tevens een hulpmiddel bij overdadige maagzuurvorming.

Waarvoor kan lithothamnium gebruikt worden

Dosering van lithothamnium

  • De juiste dosis voor lithothamnium is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor lithothamnium vast te stellen.
Lithothamnium bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van lithothamnium

Reacties

    Powered By ConvertKit