Doorgaan naar hoofdcontent

Brandend maagzuur natuurlijk behandelen

Zuurbranden, zure oprispingen, brandend maagzuur, maagzuurreflux

Aardappelsap

Aardappelsap helpt bij maagontsteking dat veroorzaakt kan worden door slechte eetgewoonten, medicijnen, Helicobacter Pylori en neutraliseert overmatig maagzuur.

Astaxanthine

Astaxanthine vermindert oxidatieve stress veroorzaakt door helicobacter pylori, waardoor spijsverteringsproblemen en maagontstekingen ontstaan. Astaxanthine zorgt voor minder refluxklachten, deze vermindering van klachten blijkt bij personen sterker te zijn, die geïnfecteerd zijn met de bacterie helicobacter pylori.

Fenegriek

Fenegriek is een veilig alternatief voor medicatie tegen zuurbranden, dagelijks 4 gram fenegriekextract, een half uur voor de maaltijd.

Heemst

Heemst (Althaea Officinalis) werkt verzachtend op de slijmvliezen van het spijsverteringsstelsel. Heemst kan slokdarmontsteking door opstijgend maagzuur ten gevolge van een maagbreuk en brandend maagzuur voorkomen.

Rode alg

Rode alg (Lithothamnium calcareum) bevat hoge concentratie aan calciumcarbonaat en is daarom aangewezen om de zuurtegraad in de maag te normaliseren.

Spijsverteringsenzymen

Spijsverteringsenzymen helpen bij een afwijkende zuurtegraad en kunnen helpen om het legen van de maag te versnellen, wat de terugstroming van zuur in de slokdarm kan voorkomen om het terugvloeien van de maagzuur te verminderen.

Zoethoutwortel

Zoethout werkt effectief tegen dyspepsie (spijsverteringsstoornis) zoals brandend maagzuur, misselijkheid, indigestie en maagpijn. Zoethout werkt ontstekingsremmend, pijnstillend en werkt verzachtend op het maag- en darmslijmvlies en beschermt tegen maagzweren.
Zure oprispingen kunnen vermindert worden met Lithothamnium Calcareum (rode alg) dat calciumcarbonaat bevat en in staat is om zowel basen als zuren te neutraliseren en daarmee een constante pH te handhaven in de maag.
Wat is zuurbranden
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Lithothamnium calcareum (rode alg) bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit