Doorgaan naar hoofdcontent

Mogelijke oorzaken van bijziendheid

Bijziend, bijziendheid, oogproblemen, slecht zien, verziend
  • Als je ouders bijziend waren, heb je meer kans om dat ook te zijn. Het overerven van bepaalde genen die de zenuwcelfunctie, de stofwisseling en de ontwikkeling van de ogen beïnvloeden, kan je risico op bijziendheid verhogen.
  • Oogmoeheid (oogvermoeidheid) veroorzaakt door toegenomen gebruik van computers, telefoons en tabletten. De ogen worden gedwongen om zich te concentreren op kleine afdrukken/voorwerpen die vlak voor u liggen.
  • Diabetes, multiple sclerose, hart- en vaatziekten of bloedarmoede.
  • Oogletsel, myasthenia gravis, een zeldzame stoornis in de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren), maculadegeneratie (oogaandoening waarbij gezichtsscherpte afneemt), staar of glaucoom.
  • Te weinig blootstelling aan zonlicht.
  • Te weinig lichaamsbeweging.
  • Slechte voeding met een laag gehalte aan vitaminen en antioxidanten.
Luteïne (behoort tot de carotenoïden) wordt ingezet om de werking van de ogen te ondersteunen. Met name bij leeftijdsgerelateerde maculadedegeneratie wordt luteïne vaak ingezet. Als onze voeding te weinig carotenoïden bevat, dan kan blauwlicht en UV-licht het netvlies beschadigen. De kwaliteit van macula gaat met het ouder worden achteruit, met als gevolg een verslechtering van het gezichtsvermogen. Luteïne kan het risico op verslechtering van de macula sterk verminderen. Luteïne helpt bij vermoeide ogen, verbetert het gezichtsveld, cataract, diabetische retinopathie en netvliesdegeneratie.
Wat is bijziendheid
Bijziendheid natuurlijk behandelen
Luteine bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit