Doorgaan naar hoofdcontent

Aambeien natuurlijk behandelen

Aambeien, speen, hemorroïden

Amerikaanse toverhazelaar

Hamamelis (Amerikaanse toverhazelaar) vermindert pijn en ontstekingen bij aambeien en is nuttig voor het verlichten van jeuk, irritatie, bloedingen en een branderig gevoel bij aambeien.

Diosmine

Diosmine draagt bij aan het verminderen van klachten bij veneuze insufficiëntie en bij aambeien.

Glucosamine

Glucosamine is belangrijk voor de synthese van bindweefselstructuren, zoals bijvoorbeeld de huid, de darmwand en bloedvaten.

Inuline

Door zijn chemische samenstelling vormt inuline, wanneer het met vloeistof wordt gemengd, een romige gel die ideaal is voor een natuurlijke ontlasting en geeft inuline een structuur die vergelijkbaar is met lipiden (vetten) die ook helpen bij het smeren van het spijsverteringskanaal en vermindert het risico op constipatie en verbetert de stoelgang.

OPC's

OPC's (oligomere proanthocyanidines) gaan bloedklonters tegen en remmen de enzymatische afbraak van collageenrijke en elastische bindweefselstructuren die zorgen voor soepele en sterke aders.

Paardenkastanje

Paardenkastanje stabiliseert de haarvatwand, vermindert de doorlaatbaarheid van haarvaten, bevordert de bloedsomloop, versterkt de samentrekking van de aders, vermindert zwelling en ontsteking van de aderen.

Psyllium

Psyllium werkt uitstekend voor het verzachten van ontlasting door het verhogen van het watergehalte hierdoor heeft het een laxerende werking en constipatie verhelpen, wat kan helpen bij de behandeling van aambeien.

Witte dovenetel

Vanwege de samentrekkende eigenschappen kan witte dovenetel nuttig zijn bij de behandeling van diarree, aambeien en spataderen.

Reacties

    Powered By ConvertKit