Doorgaan naar hoofdcontent

Voedselallergie natuurlijk behandelen

Voedselallergie

L-glycine

L-glycine helpt bij het opnieuw opbouwen van weefsel in het spijsverteringskanaal, waardoor voedseldeeltjes en bacteriën in de darmen blijven waar ze thuishoren, zodat er geen kleine openingen ontstaan waardoor een gedeelte van de darminhoud in de bloedbaan terechtkomt. L-glycine helpt bij het vormen van 2 belangrijke stoffen waaruit de darmwand bestaat, collageen en gelatine. Hierdoor kan glycine voedselallergieën en gevoeligheid aan bepaalde voeding(stoffen) verminderen en darmaandoeningen verminderen.

L-glutamine

L-glutamine is het meest voorkomende aminozuur in de bloedbaan, dat kan helpen om verhoogde doordringbaarheid en ontstekingsziekten van de darmen te herstellen en de gezondheid van het immuunsysteem te verbeteren. Een te hoge doordringbare darmstelsel kan verschillende aandoeningen veroorzaken, waaronder allergieën.

OPC's

OPC's (oligomere proanthocyanidines) remmen de synthese en afgifte van histamine, meer nog dan vitamine C. Samen hebben ze een wederzijdse beschermende en stimulerende werking. De combinatie OPC's en vitamine C werken weerstandsverhogend tegen allergieën, virussen en verminderen ontstekingen.

Probiotica

Een niet-evenwichtige darmflora kan bijdragen aan een verhoogde doorlaatbaarheid. Deze doorlaatbaarheid wordt in verband gebracht met een groot aantal ziektebeelden, waaronder voedselovergevoeligheden. Probiotica kan ingezet worden bij het voorkomen en behandelen van voedselallergieën. Bij een voedselallergie verloopt de reactie op de allergenen via het immuunsysteem. Probiotica verhoogt de immuniteit van de darm, verbetert de functie van cytokinen (stoffen die een rol spelen als boodschapper om cellen van het afweersysteem te remmen of juist te activeren) en de doordringbaarheid van de darm (lekkende darm) neemt af. Zo’n 80% van de afweer vindt zijn oorsprong in de darm. Een goed afweersysteem voorkomt allergische reacties. Bij kinderen met eczeem (atopische dermatitis) veroorzaakt door koemelkallergie kunnen Lactobacillen de symptomen verminderen. De probiotische bacteriën produceren lactase waardoor lactose afgebroken kan worden.

Quercetine

Quercetine heeft een remmend effect op de afscheiding van histamine, waardoor quercetine mogelijk symptomen van seizoensgebonden allergieën en voedselallergieën, astma en huidallergieën zoals eczeem kan verminderen. Histamine komt vrij wanneer het immuunsysteem een allergie of gevoeligheid detecteert. Histamine is de oorzaak van ongemakkelijke symptomen die we ondervinden wanneer het lichaam een allergische reactie heeft. Quercetine kan helpen bij het stabiliseren van het vrijkomen van histamine uit bepaalde immuuncellen, wat resulteert in verminderde symptomen.

Spijsverteringsenzymen

Spijsverteringsenzymen zijn zowel nodig voor een optimale vertering van alle voedingsstoffen als voor de opname van vetoplosbare vitaminen. Een goede vertering verhoogt de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen, verbetert de voedseltolerantie en remt de vorming van gifstoffen en andere belastende substanties in het spijsverteringskanaal. Hierdoor verminderen bijbehorende klachten zoals opgeblazenheid, winderigheid, buikpijn, diarree, constipatie, vermoeidheid en andere klachten.

Vitamine C

Vitamine C remt samen met OPC's (Oligomere Proantho Cyanidines) de aanmaak van histamine en kunnen de klachten bij een groot aantal allergieën verminderen.

Wat is voedselallergie
Mogelijke symptomen
OPC's (oligomere proanthocyanidines) bij bol.com
Vitamine C bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit