Doorgaan naar hoofdcontent

Een trage schildklier natuurlijk behandelen

Te trage schildklier, hypothyreoïdie

Blaaswier

Blaaswier stimuleert de schildklier, helpt ondersteunend bij een gebrekkige/trage schildklier en struma (kropgezwel) door jodiumtekort. Blaaswier verhoogt het metabolisme/stofwisseling en dus de vetverbranding door de schildklier te stimuleren. Helpt bij vetzucht, cellulite en obesitas (overgewicht) vooral als een traag werkend schildklier en constipatie aan de basis liggen. De afslankende werking treedt in na zo'n 14 dagen inname. Ze is langzaam, duurzaam, wordt niet gevolgd door een inhaalreactie bij stoppen, gaat niet gepaard met vermoeidheid of depressieve buien en doet enkel het vetweefsel slinken en niet het spierweefsel.

Jodium

Jodium heeft een grote invloed op de werking van de schildklier door te helpen bij de productie van hormonen die direct verantwoordelijk zijn voor het reguleren van het basismetabolisme van het lichaam. De stofwisseling zorgt voor de efficiëntie van de orgaansystemen en biochemische processen van het lichaam, waaronder slaapcyclus, opname van voedsel en omzetting van voedsel in energie die we kunnen gebruiken. De hormonen thyroxine en trijoodthyronine, hebben invloed op de bloeddruk, hartslag, lichaamstemperatuur en gewicht. De basale stofwisseling wordt door het lichaam op peil gehouden met behulp van deze hormonen, die ook een rol spelen bij de eiwitsynthese

L-carnitine

Schildklierhormonen spelen een essentiële rol bij het L-carnitine afhankelijke transport van vrije vetzuren in de mitochondriën. L-carnitine (acetyl-L-carnitine) kan vermoeidheid verminderen bij personen met een traag werkende schildklier.

L-tyrosine

L-tyrosine is een belangrijke bouwsteen voor het schildklierhormoon thyroxine, ondersteunt de prikkeloverdracht onder invloed van dopamine en remt stoffen die neuronen beschadigen.

Selenium

De schildklier is het orgaan met het hoogste seleniumgehalte per gram weefsel. Selenium speelt een belangrijke rol in de schildklierstofwisseling. Het enzym dat het schildklierhormoon T4 (thyroxine) omzet in zijn actieve vorm T3 (tri-jodothyronine) is selenium afhankelijk. Dit enzym zorgt voor de (in)activatie van schildklierhormonen. Selenium reguleert de productie van reactieve zuurstof in de klier en beschermt deze tegen antilichamen die kunnen leiden tot schildklierziekte.

Wat is een trage schildklier
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Jodium bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit