Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is een trage schildklier

Te trage schildklier, hypothyreoïdie
Een trage schildklier (hypothyreoïdie) is een aandoening waarbij de schildklier onderactief is en onvoldoende schildklierhormonen aanmaakt of afgeeft.

De schildklier is een kleine klier (slechts 5 cm in doorsnede) en bevindt zich onderin aan de voorkant van de hals, vlak voor de luchtpijp en is vlindervormig. De schildklier is zeer belangrijk voor de stofwisseling in het lichaam en de snelheid waarmee essentiële chemische functies in de cellen plaatsvinden. De schildklier doet dat door hormonen af te geven die de weefsels stimuleren meer zuurstof te verbruiken, meer eiwit te produceren en harder te werken. Een te trage schildklier produceert te weinig hormonen, dat beïnvloedt het lichaam, alles in het lichaam verloopt dan trager.
Jodium heeft een grote invloed op de werking van de schildklier door te helpen bij de productie van hormonen die direct verantwoordelijk zijn voor het reguleren van het metabolisme (stofwisseling), die zorgt voor een efficiënte werking van de organen en biochemische processen van het lichaam, waaronder slaapcyclus, opname van voedsel en omzetting van voedsel in energie die we kunnen gebruiken. De hormonen thyroxine en trijoodthyronine hebben invloed op de bloeddruk, hartslag, lichaamstemperatuur en gewicht. De stofwisseling wordt door het lichaam op peil gehouden met behulp van deze hormonen, die ook een rol spelen bij de eiwitsynthese.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Een trage schildklier natuurlijk behandelen
Jodium bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit