Doorgaan naar hoofdcontent

Ontwenningsverschijnselen natuurlijk verminderen

DL-fenylalanine

DL-Fenylalanine (DLPA) is een mengsel van zowel de rechtsdraaiende D-vorm van het ringvormige aminozuur fenylalanine als de (natuurlijke) linksdraaiende L-vorm. L-fenylalanine kan gemakkelijk de bloed-hersenbarrière passeren en kan worden omgezet in het aminozuur L-tyrosine dat in schildklierhormoon kan worden omgezet en via L-dopa uiteindelijk de neurotransmitters dopamine, noradrenaline en adrenaline kan vormen.

Griffonia

Daglicht stimuleert 5-HTP een inhoudsstof van griffonia simplicifolia in het lichaam om te zetten naar serotonine dat een rol speelt bij de afgifte van spijsverteringssappen, de darmperistaltiek en gevoelswaarneming. Een serotoninetekort is in verband gebracht met diverse klachten zoals (eet)verslavingen.

Kurkuma

Curcumine uit kurkuma kan gemakkelijk de bloedhersenbarrière passeren, verhoogt de toename in serotoninespiegels, noradrenalinespiegels en dopaminespiegels in de hersengebieden die belangrijk zijn voor emoties, leermotivatie, en geheugen. Doordat curcumine het enzym MAO (MonoAmineOxidase) afremt, MAO's breken serotonine (5-HT), noradrenaline en adrenaline af.

L-glutamine

L-glutamine werkt ondersteunend bij ontwenningsverschijnselen van alcoholisme en verslavingen in het algemeen. Glutamine helpt de stemming te verbeteren, wat een belangrijke rol speelt bij het doorbreken van een verslavingscyclus. Een alcoholverslaving zorgt ervoor dat het lichaam niet voldoende glutamine kan produceren.

L-theanine

L-theanine beïnvloedt verschillende neurotransmitters in de hersenen (GABA, dopamine, serotonine, glutamaat), deze neurotransmitters worden in situaties van stress en overbelasting aanzienlijk aangetast.

L-tyrosine

L-tyrosine is een belangrijke bouwsteen van zowel dopamine, adrenaline, noradrenaline en schildklierhormonen, allen bevorderen ze de stofwisseling en het zenuwstelsel.

Mucuna pruriens

Mucuna pruriens bevat dihydroxyfenylalanine, de voorloper van dopamine, zeer gunstig voor de dopaminerge circuits, deze spelen een rol bij concentratie en motivatie.

Niacine

Niacine (vitamine B3) is belangrijk voor het normaal functioneren van de hersenen en het zenuwstelsel, wordt ingezet bij psychische aandoeningen waaronder seniliteit, alcoholisme en drugsverslaving.

Rhodiola rosea

Rhodiola rosea verbetert de werking van neurotransmitters door de enzymatische afbraak ervan tegen te gaan en te voorkomen dat lage spiegels ontstaan door overmatige (anti)stresshormonen. Rhodiola is een adaptogeen dat in staat is de hormonale reacties op stress te reguleren, waardoor niet alleen lichamelijke vermoeidheid aangepakt kan worden maar ook mentale vermoeidheid en de symptomen zoals hersenmist of gebrek aan concentratie.

5-HTP

Daglicht stimuleert 5-HTP (5-Hydroxytryptofaan) in het lichaam om te zetten in serotonine, dat een rol speelt bij de afgifte van spijsverteringssappen, de darmperistaltiek en gevoelswaarneming. Een serotoninetekort is in verband gebracht met diverse klachten zoals (eet)verslavingen.

Wat is een verslaving
Mogelijke symptomen bij ontwenningsverschijnselen
Mucuna pruriens bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit