Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht tribulus terrestris

Tribulus terrestris

Geneeskracht van tribulus

Tribulus terrestris bevat de inhoudsstof protodioscin, een steroïde saponinen die voornamelijk in de bladeren aangetroffen worden. Verder bevat tribulus de inhoudsstoffen kaempferol, kaempferol 3-glucoside, kaempferol 3-rutinoside, tribulosine en harmine.

Tribulus heeft de potentie om het luteïniserend hormoon te verhogen, dit hormoon heeft invloed op de leydigcellen in de teelballen, deze cellen worden gestimuleerd tot de vorming van het hormoon testosteron en kan in sommige gevallen het libido verhogen en de vruchtbaarheid verbeteren.

Tribulus heeft het vermogen om gladde spieren te ontspannen en hierdoor een grotere bloedtoevoer naar de geslachtsorganen mogelijk te maken.

De jonge scheuten en bladeren kunnen worden gekookt en als groente worden gebruikt.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van tribulus

Tribulus normaliseert soms de testosteronspiegel, kan de synthese van stikstofmonoxide verhogen dat cruciaal is voor de seksuele functie en helpt om de bloedvaten in de geslachtsdelen te ontspannen.
Tribulus terrestris staat bekend om zijn natuurlijke vermogen om de zin in seks te vergroten en de seksuele bevrediging te verbeteren. Het innemen van een supplement tribulus terrestris kan na 4 weken, de seksuele functie verbeteren en het verlangen naar seks stimuleren.

Waarvoor kan tribulus gebruikt worden

Dosering van tribulus

  • De juiste dosering van tribulus is afhankelijk van verschillende factoren, zoals aandoening, leeftijd en gezondheid. Er is onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor tribulus te bepalen.
Tribulus terrestris bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van tribulus

  • Niet nemen tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding, vanwege de mogelijke beïnvloeding van het hormonenmetabolisme.
  • Niet nemen bij borst- of prostaatkanker of andere hormoonafhankelijke aandoeningen.
  • Niet nemen bij aandoeningen als maagontsteking, zweren, ernstige spijsvertering- of leveraandoeningen.
  • Bijwerkingen zoals angst, opwinding, rusteloosheid en slaapproblemen kunnen optreden bij overdosering.
  • Overgevoeligheid voor licht kan optreden als gevolg van de stof phylloerythrine (fotosensibiliserende porfyrine) die in tribulus wordt aangetroffen.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit