Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht tormentilla

Potentilla erecta, tormentilla, bloedwortel, zevenblad, zevenvingerkruid, meerwortel
Potentilla erecta, tormentilla, bloedwortel, zevenblad, zevenvingerkruid, meerwortel

Geneeskracht van tormentilla

De bloemen, bladeren en wortelstok van tormentilla bevatten voornamelijk tannines, dat kan toegepast worden bij diarree, maagproblemen, koorts, ontstekingen van de huid en bij kleine snijwonden om het bloeden te stoppen. Als mondspoeling wordt tormentilla gebruikt bij lichte ontstekingen van mond en keel.

De wortels van tormentilla kunnen rauw of gekookt worden gegeten, de stengels en bladeren kunnen als salade worden gegeten.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van tormentilla

Tormentilla werkt ontstekingsremmend op de slijmvliezen, licht ontsmettend en remt de groei van bacteriën. Werkt ondersteunend bij bloederige diarree, diarree met krampen, hardnekkige diarree, maag-darmontsteking en zomerdiarree.
Tormentilla bevat tannines die huidontstekingen kunnen helpen verminderen en wordt gebruik om de spijsvertering te bevorderen en om de normale functie van het darmstelsel te behouden.

Waarvoor kan tormentilla gebruikt worden

Dosering van tormentilla

  • De juiste dosis voor tormentilla is afhankelijk van leeftijd en gezondheid. Momenteel is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikte dosering voor tormentilla vast te stellen.
Supplementen/plantenextracten bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van tormentilla

  • Tormentilla kan bijwerkingen veroorzaken zoals misselijkheid, braken en maagklachten.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit