Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is de ziekte van Parkinson

Ziekte van Parkinson
De ziekte van Parkinson is een complexe neurodegeneratieve hersenaandoening die veranderingen in stemmingen en motorische functies veroorzaakt.

De ziekte van Parkinson ontstaat door een tekort aan dopamine in bepaalde delen van de hersenen. In deze gebieden regelen de hersenen de automatische bewegingen. Daarvoor moeten verschillende hersencellen met elkaar communiceren, dit gebeurt met behulp van neurotransmitters (boodschapperstofjes).

Bij de ziekte van Parkinson verminderen de functionaliteit van de hersencellen en ontstaat er een tekort aan de neurotransmitter dopamine. Wanneer er te veel hersencellen zijn afgestorven, ontstaan de verschijnselen van de ziekte van Parkinson.

Parkinson treft vooral oudere volwassenen, de leeftijdsgroep die het meest vatbaar zijn om voor het eerst de symptomen van Parkinson te ervaren, ligt tussen de 50 en 65 jaar. Gewoonlijk vordert de ziekte langzaam naarmate iemand ouder wordt en duurt tot het einde van zijn of haar leven.
L-glutathion is een lichaamseigen antioxidant, waarvan het grootste deel gebruikt wordt om het lichaam tegen vrije radicalen te beschermen. Hogere glutathionwaarden beschermen de zenuwcellen en helpen beschadiging van de cellen door vrije radicalen te voorkomen. Verhoogde oxidatieve stress en een tekortschietend glutathionsysteem speelt een rol bij verschillende neurologische aandoeningen, zoals bij de ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, multiple sclerose en amyotropische laterale sclerose (ALS).
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Ziekte van Parkinson preventief voorkomen
L-glutathion bij bol.com

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit