Doorgaan naar hoofdcontent

Noradrenalinespiegel natuurlijk normaliseren

Noradrenaline

Kurkuma

Curcumine een inhoudsstof van kurkuma kan gemakkelijk de bloedhersenbarrière passeren, verhoogt de toename in serotoninespiegels, noradrenalinespiegels en dopaminespiegels in de hersengebieden die belangrijk zijn voor emoties, leermotivatie, en geheugen. Doordat curcumine het enzym MAO (MonoAmineOxidase) afremt, MAO's breken serotonine (5-HT), noradrenaline en adrenaline af.

DL-fenylalanine

DL-Fenylalanine (DLPA) is een mengsel van zowel de rechtsdraaiende D-vorm van het ringvormige aminozuur fenylalanine als de (natuurlijke) linksdraaiende L-vorm. L-fenylalanine kan gemakkelijk de bloed-hersenbarrière passeren en kan worden omgezet in het aminozuur L-tyrosine dat in schildklierhormoon kan worden omgezet en via L-dopa uiteindelijk de neurotransmitters dopamine, noradrenaline en adrenaline kan vormen.

Griffonia

5-HTP (5-Hydroxytryptofaan) een inhoudsstof van griffonia simplicifolia werkt in de hersenen en het centrale zenuwstelsel door het bevorderen van de serotonine- en melatoninesynthese en andere neurotransmittersystemen en (signaal)moleculen (zoals dopamine, noradrenaline, adrenaline, BDNF (brain-derived neurotrophic factor) en bèta-endorfine).

L-tyrosine

L-tyrosine behoort tot de semi-essentiële aminozuren, dat wil zeggen: het wordt in het lichaam gemakkelijk gevormd uit fenylalanine, maar in bepaalde omstandigheden kan er ook gemakkelijk een tekort aan L-tyrosine ontstaan. L-tyrosine is een belangrijke bouwsteen van zowel dopamine, adrenaline, noradrenaline en schildklierhormonen, allemaal stimuli van de stofwisseling en het zenuwstelsel.

SAMe

SAMe (S-adenosylmethionine, S-adenosyl-L-methionine, SAM-e) heeft invloed op processen die aan de basis liggen van depressieve stoornissen. SAMe verhoogt de serotoninespiegel, dopaminespiegel en noradrenalinespiegel. Lage SAMe niveau’s in het cerebrale vloeistof (CSF) zijn gemeten bij zwaar depressieve patiënten.

5-HTP

5-HTP (5-Hydroxytryptofaan) werkt in de hersenen en het centrale zenuwstelsel door het bevorderen van de serotonine- en melatoninesynthese en andere neurotransmittersystemen en (signaal)moleculen (zoals dopamine, noradrenaline, adrenaline, BDNF (brain-derived neurotrophic factor) en bèta-endorfine).

Wat is noradrenaline
Mogelijke symptomen te weinig noradrenaline
Mogelijke symptomen teveel noradrenaline
Mogelijke oorzaken onevenwichtige noradrenalinespiegel
L-tyrosine bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit