Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht wilde yam

Wilde yam, Dioscorea villosa, Yamswortel
Dioscorea villosa, Yamswortel, wild yam

Geneeskracht van wilde yam

Wilde yam bevat de inhoudsstof diosgenine, dat niet in het menselijk lichaam omgezet wordt in oestrogeen, maar wordt wel gebruikt als grondstof om oestrogeen, progesteron en DHEA te produceren.

De zetmeelrijke, eetbare wortel van Dioscorea villosa maar vooral de aanverwante soorten zoals Ipomoea batatas die veel lekkerder zijn, kennen vergelijkbare culinaire toepassingen als de aardappel.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van wilde yam

Het is niet bewezen dat diosgenine een inhoudsstof uit wilde yam gebruikt kan worden als precursor (voorloper) voor de lichaamseigen oestrogeen.
Wilde Yam werkt krampstillend en is daarom toepasbaar bij menstruatiekrampen en kan de symptomen tijdens de menopauze verlichten.

Waarvoor kan wilde yam gebruikt worden

Dosering van wilde yam

  • De dosering van wilde yam is afhankelijk van de leeftijd en gezondheid van de gebruiker. Momenteel is er niet voldoende wetenschappelijke informatie om een geschikt dosering voor wilde yam te bepalen. Verdeelt over de dag kan de dosis variëren tussen 250 mg tot 1000 mg.
Wild yam bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van wilde yam

  • Niet gebruiken tijdens de zwangerschap, tenzij onder begeleiding van een deskundige
  • Niet geven bij aandoeningen die hormoonafhankelijk zijn of bij een voorgeschiedenis daarvan: borstkanker, baarmoederkanker, baarmoederhalskanker, eierstokkanker, endometriose, baarmoederfibromen, trombose of embolie
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit