Doorgaan naar hoofdcontent

Progesteronspiegel natuurlijk normaliseren

Progesteron, zwangerschapshormoon

L-cysteïne

NAC (N-Acetyl-L-Cysteïne) verbetert de eisprong door de hormonale spiegels te normaliseren, dit geeft positieve effecten op de bloedspiegels oestradiol, progesteron en de dikte van het endometrium (baarmoederslijmvlies).

Monnikspeper

Monnikspeper (vitex agnus castus) bevat fyto-progestageen (heeft dezelfde eigenschappen als progesteron) en remt vooral overdreven productie van het hormoon prolactine door de hypofyse, verhoogt de afscheiding van het LH (luteïniserend hormoon-, milde afremming van het FSH (follikelstimulerend hormoon). Monnikspeper kan ondersteunend werkend bij onvruchtbaarheid (infertiliteit) door hyperprolactinemie/corpus luteuminsufficiëntie.

Wilde yam

Wilde yam bevat de inhoudsstof diosgenine, dat niet in het menselijk lichaam omgezet wordt in oestrogeen, maar wordt wel gebruikt als grondstof om oestrogeen, progesteron en DHEA te produceren.

Zilverkaars

Zilverkaars (Cimicifuga racemosa) stimuleert de neurotransmitters van het zenuwstelsel en bindt zich aan de oestrogeenreceptoren. Zilverkaars vangt een oestrogeengebrek op bij tekorten en fungeert als een zwak oestrogeen, vermindert de progesteronproductie ten voordele van oestrogeen.

Wat is progesteron
Mogelijke symptomen te weinig progesteron
Mogelijke symptomen te veel progesteron
Monnikspeper (vitex agnus castus) bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit