Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht van neem olie (neemolie)

Neem olie, neemolie

Azadirachta indica, neem, India lilac

Geneeskracht van neem olie

De bast, bladeren en zaden van de neemboom bevatten inhoudsstoffen azadirachtine (is het meest actieve bestanddeel en wordt gebruikt voor het afstoten en doden van insecten), nimbine, nimbidine, nimbinine en betasitosterol. Neem olie wordt toegepast in onder andere tandpasta, zeep, shampoo, maar de interessante toepassing van neem olie is als natuurlijk (niet giftig) bestrijdingsmiddel dat werkzaam is tegen parasieten.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van neem olie

Neem olie staat bekend om zijn eigenschappen om parasieten te bestrijden en als één van de meest efficiënte natuurlijke en niet giftige insectenwerende oliën.
Neem olie wordt het meest toegepast als (niet giftige) insecticide en als probaat hulpmiddel tegen parasieten. In Afrika zijn daarom veel neembomen aangeplant om de lokale bevolking te kunnen beschermen tegen ondere andere malaria muggen.

Waarvoor kan neem olie gebruikt worden

Dosering van neem olie

Neem-olie het liefst niet inwendig gebruiken
  • 2% Neemolie in 100ml Kokosboter, biedt bescherming tegen muggen, vlooien, teken, luizen en andere insecten. Smelt eventueel de kokosboter en roer de neemolie hierdoor heen. Men kan enkele druppels etherische olie toevoegen zoals Citronella-, Citroengras-, Eucalyptus-, Pepermunt-, Rozemarijn- of Gemberolie, voor extra afwerend effect. Doe het mengsel in een potje en smeer de huid regelmatig in.
Neemolie bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van neem olie

  • Vrouwen die borstvoeding geven of zwangere vrouwen mogen geen neem-olie gebruiken
  • Uitwendig wordt voldoende verdunde neem-olie meestal goed verdragen.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit