Doorgaan naar hoofdcontent

Wat zijn lipiden

Slechte vertering van lipiden (vetten)
Lipide is een term voor vet, vettige bestanddelen in het bloed die het lichaam nodig heeft als energiebron (triglyceriden) of als bouwstof voor lichaamscellen en hormonen (cholesterol). Zonder lipiden kan het lichaam niet goed functioneren. Maar te veel is schadelijk. Een te hoog bloedvetgehalte is meestal het gevolg van te veel cholesterol (hypercholesterolemie). Ook een teveel aan triglyceriden (hypertriglyceridemie) komt voor. Triglyceriden komen voornamelijk uit het vet in de voeding. Het meeste cholesterol maakt het lichaam zelf in de lever, een klein gedeelte neemt het rechtstreeks op uit de voeding.

Vetten lossen niet op in water, ook vetten en cholesterol in het bloed niet. Ze worden daarom verpakt in bolletjes, omgeven door een laagje eiwit en zo door het bloed vervoerd. We kennen verschillende soorten vet-eiwit bolletjes (lipoproteïnen), die onderling in samenstelling en functie verschillen. Twee belangrijke lipoproteïnen zijn LDL (Low Density Lipoproteïnen en HDL (High Density Lipoproteïnen).

Een te hoog bloedvetgehalte is meestal het gevolg van te veel cholesterol (hypercholesterolemie). Ook een teveel aan triglyceriden (hypertriglyceridemie) komt voor. Een verhoogde hoeveelheid lipiden vergroot de kans op hart- en vaatziekten.
Sytrinol is een complex van bioflavonen uit citrusvruchten en tocotriënolen uit palmvruchten. Sytrinol remt het enzym HMG-CoA reductase, dat een grote rol speelt in de aanmaak van cholesterol en draagt bij aan het behoud van een gezond en normaal cholesterolgehalte, regelt de aanmaak van cholesterol in de lever en zorgt zo voor een evenwichtige cholesterolgehalte. Sytrinol is eveneens een krachtige antioxidant, met belangrijke hulpstoffen die bijdragen aan een gezond cardiovasculair systeem.
Mogelijke oorzaken
Te veel lipiden natuurlijk behandelen
Sytrinol bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit