Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is een zwakke lever

Zwakke lever, leverinsufficiëntie, leverfalen

Wat is een zwakke lever

Een verminderde werking van de lever (zwakke lever, leverinsufficiëntie, leverfalen) kan veroorzaakt worden door beschadiging van het leverweefsel. Er ontstaat dan een verstoring van de leverfuncties. Leverfalen kan plotseling ontstaan (acuut leverfalen) of zich over langere tijd ontwikkelen (chronisch leverfalen).

De lever is een belangrijk orgaan dat het bloed reinigt, ervoor zorgt dat we voedingsstoffen uit de darm kunnen opnemen, belangrijk voor de aanmaak van nuttige stoffen, zoals eiwitten voor de bloedstolling, maakt giftige stoffen onschadelijk en ruimt ze op.
L-glutathion bindt zich in de lever aan vetoplosbare gifstoffen, zoals zware metalen, oplosmiddelen en sommige pesticiden. Deze worden wateroplosbaar gemaakt, zodat ze met de urine kunnen worden uitgescheiden. Wanneer dit niet zou gebeuren, hopen gifstoffen zich op en treedt er een zuurstoftekort op in de levercellen. Als deze toestand van vergiftiging lang aanhoudt kan dat de conditie van de lever ernstig verzwakken. De lever is het grootste reservoir voor glutathion, een lage glutathionspiegel leidt tot een verminderde leverfunctie.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Een zwakke lever natuurlijk behandelen
L-glutathion bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit