Doorgaan naar hoofdcontent

Maagzweer natuurlijk behandelen

Maagzweer, maagzweren

Aardappelsap

Aardappelsap helpt bij maagontsteking en maagzweren dat veroorzaakt kan worden door slechte eetgewoonten, medicijnen, Helicobacter Pylori en neutraliseert overmatig maagzuur.

Antioxidanten

Antioxidanten vertragen de biologische veroudering door oxidatieve stress, dat beschadigingen van vitale cel- en weefselstructuren veroorzaakt en hierdoor de kans op ziektes vergroot. Antioxidanten ondersteunen een gezonde hart- en vaatfunctie, bevorderen een gezond immuunsysteem, helpen bij het behoud van een gezond metabolisme, geven meer energie en vitaliteit, beschermen onze lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Oxidatieve stress speelt een rol bij het ontstaan van meer dan 100 acute en chronische degeneratieve ziekten.

Broccoli

Sulforafaan uit broccolikiemen heeft het vermogen te ontgiften en beschermt cellen tegen diverse ziekten, tegen het ontstaan van maagzweren en duodenumzweren, remt en bestrijdt schadelijke bacteriën in de spijsverteringsorganen zoal helicobacter pylori.

Canadese geelwortel

Canadese geelwortel helpt bij de vertering door de productie van speeksel, gal en verteringsenzymen te bevorderen. Het bevordert tevens de eetlust. Ook vanwege de invloed op de slijmvliezen van het maagdarmkanaal is Canadese geelwortel goed voor de darmfunctie. Canadese geelwortel heeft antimicrobiële eigenschappen tegen bepaalde ziekteverwekkers die bacteriële diarree veroorzaken, waaronder Escherichia coli (E. coli) en Vibrio cholera (V. cholera). Canadese geelwortel remt de groei van Helicobacter pylori (H. pylori), een soort bacterie die kan leiden tot een acute of chronische ontsteking van het maagslijmvlies (maagontsteking) en maagzweren.

Kamille

Kamille is geschikt voor de symptomatische behandeling van spijsverteringsklachten van algemene en nerveuze aard zoals gebrek aan eetlust, misselijkheid, braken, zuurbranden, gasvorming, opgeblazen gevoel, gebrekkige spijsvertering, buikkrampen, diarree en er zijn goede resultaten met kamille geboekt bij spastisch colon. Kamille kan zweervorming helpen voorkomen en kan toegepast worden bij zweren in maag en/of duodenum. Bijkomend voordeel is dat kamille extract naast de ontstekingsremmende, koortswerende en genezingsbevorderende werking tevens een antimicrobiële en schimmelbestrijdende werking heeft.

Kruidnagel

Kruidnagelolie bevordert de opbouw van het slijmvlies van de maag, vermindert de enzymatische werking en de zuurtegraad van het maagsap, beschermt tegen het ontstaan van maagzweren en werkt verdovend op het maagslijmvlies.

Kurkuma

Curcumine een inhoudsstof van kurkuma remt de groei van bacteriën, schimmels, virussen en wormen. Hierdoor kan kurkuma ondersteunend werken bij bijvoorbeeld borstklierontsteking, candida-infectie en helicobacter pylori bacterie de veroorzaker van maagzweren.

Nootmuskaat

Nootmuskaat heeft niet alleen krachtige ontstekingsremmende eigenschappen dat een lekkende darm kan verminderen, maar van bepaalde verbindingen in nootmuskaat, kunnen maagzweren en diarree verminderen.

Pau d'Arco

Pau d'arco remt en vernietigt diverse bacteriën, gisten en schimmels. Eén van de sterkste werkingen van pau d'arco is tegen virussen, lapachol uit pau d'arco remt de groei van verschillende virussen, waaronder diverse herpesvirussen (zoals het epstein-barr virus). Pau d'arco werkt effectief tegen ziekteverwekkende bacteriën zoals staphylococcus aureus, helicobacter pylori en brucella.

Probiotica

Probiotica helpt bij het bestrijden van helicobactor pylori, die verantwoordelijk kan zijn voor het ontstaan van maagzweren. Probiotica heeft een positief effect op gastritis (maagontsteking) veroorzaakt door helicobactor pylori.

Zoethout

Zoethout werkt effectief tegen dyspepsie (spijsverteringsstoornis) zoals brandend maagzuur, misselijkheid, indigestie en maagpijn. Zoethout werkt ontstekingsremmend, pijnstillend en werkt verzachtend op het maag- en darmslijmvlies en beschermt tegen maagzweren.
Zinlori is de gepatenteerde moleculaire combinatie van L-carnosine en zink, dat wordt gebruikt voor de behandeling van maagproblemen, spijsverteringsproblemen en infecties met de Helicobacter pylori. De combinatie zink/carnosine heeft het vermogen om schade aan maagslijmvliescellen te voorkomen die ontstaat door radicalen, beschermt tegen oxidatiestress en tegen schade die ontstaat door alcohol en sommige medicijnen.
Wat is een maagzweer
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Zinlori bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit