Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is een maagzweer

Maagzweer, maagzweren
Een maagzweer is een pijnlijke zweer die zich ontwikkelt in de bekleding van het spijsverteringsstelsel, een defect in de slijmvlieslaag die de wand van de maag, de twaalfvingerige darm en de slokdarm bedekt.

Een maagzweer komt niet alleen voor in de maag, maar ook in de twaalfvingerige darm en soms in de slokdarm.

Maagzweren ontstaan wanneer een combinatie van overtollig maagzuur, bacteriën, medicijnen of andere gifstoffen, schade en kleine openingen veroorzaken in het slijmvlies (mucosa).

Wanneer iemand een maagzweer heeft, bouwen maagzuur en pepsine (spijsverteringsenzym) zich op en vernietigen delen van de bekleding van het maagdarmkanaal. De maag beheert gewoonlijk maagzuur en pepsine door een dikke slijmlaag te creëren die zou moeten fungeren als buffer tussen de maagwand en de zuren in de maag. De slijmlaag zelf produceert meestal bepaalde chemicaliën die helpen om het maagslijmvlies te herstellen, het bloed te laten circuleren en cellulaire vernieuwingsprocessen uit te voeren. Maar een deel van dit proces kan worden verstoord en de bekleding van het maagdarmkanaal kan worden blootgesteld, waardoor kleine zweren ontstaan.

Voedsel in de maag, wast het maagzuur in de maag tijdelijk weg, omdat het maagzuur wordt gebruikt om voedingsstoffen in het voedsel af te breken. Maar als het voedsel eenmaal verteerd is, hoopt het zuur zich weer op in de maag en komt de maagzweer in contact met het maagzuur, waardoor de maagzweer opend. Dit veroorzaakt soms erg sterk branderig en pijnlijk gevoel.

Soorten maagzweren

Zweren kunnen zich in verschillende delen van het maagdarmkanaal ontwikkelen, waaronder de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm.

Duodenumzweren

  • De twaalfvingerige darm is het proximale deel van de dunne darm dat ongeveer 25 cm lang is en een belangrijke rol speelt bij de vertering van voedsel, omdat het gal vasthoudt. Het galkanaal en het pancreaskanaal legen beide in de twaalfvingerige darm, zodat het kan worden geblokkeerd of verwijd wanneer de galproductie verandert als reactie op andere dingen die in het lichaam gebeuren.

Slokdarmzweren

  • Dit is een maagzweer die zich net boven uw maag in uw slokdarm ontwikkelt, de buis die voedsel van uw mond naar uw spijsverteringsorganen transporteert.

Bloedende zweren

  • Onopgeloste zweren kunnen gaan bloeden, wat andere complicaties veroorzaakt. Bloedende zweren worden als de gevaarlijkste van allemaal beschouwd. Intern bloeden kan ook bijdragen aan zweren als er een gebroken bloedvat in uw maag of dunne darm is.

Maagzweren

  • Bij sommige mensen met maagzweren neemt de mate van hyperaciditeit van de maagsappen toe, waardoor de effecten van maagzuur op de bekleding van het maagdarmkanaal veranderen. Over het algemeen zijn maagzweren een andere naam om kleine openingen in de maagwand te beschrijven die tot de vorming van maagzweren leiden.
Zinlori is de gepatenteerde moleculaire combinatie van L-carnosine en zink, dat wordt gebruikt voor de behandeling van maagproblemen, spijsverteringsproblemen en infecties met de Helicobacter pylori. De combinatie zink/carnosine heeft het vermogen om schade aan maagslijmvliescellen te voorkomen die ontstaat door radicalen, beschermt tegen oxidatiestress en tegen schade die ontstaat door alcohol en sommige medicijnen.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Maagzweer natuurlijk behandelen
Zinlori bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit