Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is koorts

Koorts
Koorts is geen ziekte, maar een symptoom, een volkomen natuurlijke en noodzakelijke reactie van het lichaam wanneer het de strijd aanbindt met schadelijke binnendringers zoals bacteriën en virussen. Meestal is koorts het teken dat uw lichaam bezig is een infectie te bestrijden.

Het onderdrukken van koorts betekent dat de natuurlijke afweerreactie wordt vertraagd. Koorts is te vergelijken met het vuur van een kachel: als dit plotseling wordt gedoofd, blijven er slakken achter. Met koorts is het in feite net zo, wanneer koorts wordt onderdrukt blijven er gifstoffen in het lichaam achter die later ernstige schade kunnen veroorzaken.

Wanneer spreekt men van koorts

De normale lichaamstemperatuur kan variëren met de leeftijd, algemene gezondheid, activiteit en zelfs het tijdstip van de dag. Baby's hebben doorgaans hogere temperaturen dan volwassenen. Het is normaal dat onze temperaturen het hoogst zijn tussen de late namiddag en de vroege avond en het laagst tussen middernacht en de vroege ochtend. Zelfs hoeveel of het soort kleding dat een persoon draagt en ook de omgeving kan de lichaamstemperatuur beïnvloeden.
  • De normale lichaamstemperatuur ligt tussen de 35,8°C en 37,5°C.
  • Bij een lichaamstemperatuur tot 38°C spreekt men van verhoging en daarboven van koorts.
  • Bij kinderen met een infectieziekte kan de temperatuur oplopen tot 40°C, bij volwassenen komt dat minder vaak voor.
  • Bij oudere mensen gaat een infectieziekte niet altijd gepaard met koorts, hetgeen betekent dat hun vermogen om de infectie te bestrijden afgenomen is.
Koorts geeft aan dat het lichaam een infectie bestrijdt en heeft dus een duidelijke functie tijdens een ziekteproces. Als men koorts probeert te onderdrukken, zal het virus minder snel verbranden en de ziekte langer duren. Koortswerende middelen zijn echter zeer verdienstelijk bij levensbedreigende hoge koorts.
Probiotica is nuttig om de darmflora gezond te houden, die het immuunsysteem ondersteunen. 70 % van het volledige immuunsysteem bevindt zich in het spijsverteringskanaal. Koorts is mogelijk het gevolg van een verzwakt immuunsysteem. Probiotica kan het risico op bepaalde acute, veel voorkomende infectieziekten helpen verminderen en het immuunsysteem versterken.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Koorts natuurlijk behandelen
Probiotica bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit