Doorgaan naar hoofdcontent

Verzuring van de spieren natuurlijk behandelen

Melkzuur, lactaat, verzuring

Alanine

Alanine wordt veel in de sport toegepast omdat het zuren kan bufferen en daarmee verzuring van de PH-balans in het lichaam tegengaat. Dit heeft als voordeel dat het melkzuur dat tijdens het sporten vrijkomt minder snel de sportprestaties beïnvloedt. Alanine en histidine vormen samen carnosine, een krachtige antioxidant dat de schadelijke invloeden van zuurstof kan tegengaan, waardoor ziekte en veroudering worden afgeremd. Carnosine zorgt voor meer spierkracht, een beter uithoudingsvermogen en minder vermoeidheid.

Creatine

Creatine werkt als een soort buffer tegen de opbouw van melkzuur tijdens intensieve spierarbeid. Creatine stelt spiercellen in staat om vaker achter elkaar samen te trekken, doordat het de spiercel voorziet van meer moleculaire energie.

L-carnitine

Acetyl-L-carnitine (ALC) herstelt spieren en bouwt spieren sneller op, gaat spiervermoeidheid tegen, ondersteunt de zuurstofopname bij zware lichamelijke arbeid en sport. Het remt de vorming en bevordert de verwijdering van melkzuur en heeft een anti-vermoeidheids effect in geval van zuurstofgebrek in de weefsels door bijvoorbeeld langdurige spierarbeid. Carnitine vult aan wanneer door zware inspanning meer carnitine wordt afgebroken en verdwijnt via zweet en urine.

L-carnosine

L-carnosine gaat vermoeide spieren tegen tijdens het sporten doordat carosine enzymen activeert die melkzuur verminderen. Melkzuur komt vrij in de spieren als gevolg van de anaerobe verbranding waarbij geen zuurstof maar suiker wordt verbrand. Een teveel aan melkzuur in de spieren, uit zich meestal in spierpijn en verminderde prestaties.

L-citrulline

L-citrulline is verantwoordelijk voor de aanmaak van L-arginine en voor de productie van stikstofmonoxide, dat van belang is voor de bloedsomloop. L-citrulline gaat de opbouw van melkzuur in de spieren tegen en het melkzuur dat al aanwezig is wordt sneller in energie omgezet. Wat is verzuring van de spieren
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Creatine bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit