Doorgaan naar hoofdcontent

Levercirrose natuurlijk behandelen

Levercirrose, blijvende aantasting van het leverweefsel,  verschrompeling van de lever

Chrysanthellum

Chrysanthellum bevordert de galproductie en werkt beschermend op de lever, chrysanthellum wordt gebruikt om cirrose door alcoholmisbruik en gifstoffen te voorkomen, om te ontgiften (activering van cytochroom P450) en om de lever te herstellen na geelzucht, hepatitis, chemotherapie of langdurig drugsgebruik.

L-cysteïne

NAC (N-Acetyl-L-Cysteïne) speelt een cruciale rol in het ontgiftingsmechanismen van ons lichaam. Giftige metalen putten glutathionspiegels uit. L-cysteïne kan worden gebruikt om bijwerkingen te helpen voorkomen die worden veroorzaakt door bepaalde medicijnen (bijvoorbeeld paracetamol), drugs (bijvoorbeeld alcohol) en giftige chemicaliën, door de glutathionspiegels te herstellen.

L-glutathion

L-glutathion speelt een aanzienlijke rol bij het ontgiften van de lever en dat is erg belangrijk aangezien we in onze moderne tijd veel te maken hebben met gifstoffen in onze leefomgeving en in onze voeding. L-glutathion is veelvuldig aanwezig in de lever, een lage glutathionspiegel leidt tot een verminderde leverfunctie. Doordat L-glutathion zich in de lever bindt aan vetoplosbare toxines zoals zware metalen, oplosmiddelen en sommige pesticiden, worden deze wateroplosbaar gemaakt, zodat ze met de urine kunnen worden uitgescheiden. Wanneer dit niet zou gebeuren, hoopt de toxiciteit op en treedt ernstige hypoxie op (zuurstoftekort) in de levercellen. Als deze toestand van zuurstoftekort langer aanhoudt kan dat de conditie van de lever ernstig verzwakken. Bij levercirrose of leverschade door alcoholgebruik is de concentratie L-glutathion in plasma en erytrocyten abnormaal laag en is de aanwezige L-glutathion vrijwel uitsluitend in geoxideerde vorm aanwezig. Bepaalde medicijnen (bijvoorbeeld paracetamol) kunnen de hoeveelheid L-glutathion in de lever drastisch verlagen.

Mariadistel

Mariadistel helpt ondersteunend bij het voorkomen van leverschade door toxische inwerking, acute en chronische leveraandoeningen, stimuleert de groei van nieuwe en gezonde levercellen, speelt een belangrijke rol bij het reguleren van het glucosegehalte, blokkeert de giftige effecten van glucose op de nieren, verbetert de insulineresistentie en speelt een belangrijke rol bij de controle van glucose in de lever. Mariadistel helpt ondersteunend bij virale leverontsteking, geelzucht, chronische alcoholische hepatitis, ontoereikende functie van de lever, levercirrose veroorzaakt door alcohol, levercirrose bij diabetische patiënten, leververvetting, leverzwelling, galblaasontsteking, galkolieken en voedselvergiftiging.

SAMe

SAMe (S-adenosylmethionine, S-adenosyl-L-methionine, SAM-e) heeft het vermogen om het glutathiongehalte te verhogen. Het kan wel even duren vooraleer het begint te werken. SAMe lijkt bijzonder nuttig als ondersteuning bij het behandelen van chronische leveraandoeningen.
L-glutathion is veelvuldig aanwezig in de lever, een lage glutathionspiegel leidt tot een verminderde leverfunctie. Doordat L-glutathion zich in de lever bindt aan vetoplosbare toxines zoals zware metalen, oplosmiddelen en sommige pesticiden, worden deze wateroplosbaar gemaakt, zodat ze met de urine kunnen worden uitgescheiden. Wanneer dit niet zou gebeuren, hoopt de toxiciteit op en treedt ernstige hypoxie op (zuurstoftekort) in de levercellen. Als deze toestand van zuurstoftekort langer aanhoudt kan dat de conditie van de lever ernstig verzwakken. Bij levercirrose of leverschade door alcoholgebruik is de concentratie L-glutathion in plasma en erytrocyten abnormaal laag en is de aanwezige L-glutathion vrijwel uitsluitend in geoxideerde vorm aanwezig. Bepaalde medicijnen (bijvoorbeeld paracetamol) kunnen de hoeveelheid L-glutathion in de lever drastisch verlagen.
Wat is levercirrose
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
L-glutathion bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit