Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is herpes genitalis

Herpes genitalis, herpes simplex, seksueel overdraagbare aandoening, SOA
Herpes genitalis (ook gewoon herpes genoemd) is een seksueel overdraagbare aandoening (soa), veroorzaakt door het herpes simplex virus. Bij besmetting kunnen blaasjes op de penis, de vagina en de anus ontstaan.

Het herpes genitalis virus is nauw verwant aan het koortsuitslag-virus. Beide zijn van het type herpes simplex. Voor waterpokken en gordelroos is een ander herpesvirus verantwoordelijk.

U kunt besmet raken door direct contact met de ontstoken lichaamsdelen van een andere persoon, die aan de ziekte lijdt. Soms is de ontsteking zichtbaar (op de uitwendige geslachtsdelen of billen), maar niet altijd (in de vagina of anus). Bij oraal geslachtsverkeer kan het virus ook op de mond worden overgebracht. Na een incubatieperiode (sluimeren van een ziekte) van 2 tot 12 dagen begint het geïnfecteerde gebied te jeuken en te steken. Er ontstaan pijnlijke blaasjes, die barsten en gaan zweren. De zweertjes genezen meestal binnen de 3 weken. De patiënt kan zich in die tijd koortsig en ziek voelen. Na de eerste infectie blijft het virus niet waarneembaar aanwezig. Bij vermindering van de weerstand (bijvoorbeeld door stress of een andere ziekte) kan het weer actief worden.
Pau d'Arco is een grote boom uit de regenwouden van Zuid- en Centraal-Amerika. De binnenkant van de schors bevat de inhoudsstof lapachol, dat de groei van verschillende virussen, bacteriën, gisten en schimmels remt, waaronder diverse herpesvirussen.
Mogelijke symptomen
Herpes genitalis natuurlijk behandelen
Pau d'arco bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit