Doorgaan naar hoofdcontent

Tandvleesontsteking natuurlijk behandelen

Tandvleesontsteking, gingivitis, bloedend tandvlees, terugtrekkend tandvlees

Acerola

Acerola (West-Indische kers) kan als mondspoeling helpen om het ontstaan van infecties in de mond te voorkomen, tandbederf te bestrijden en het tandvlees te beschermen.

Antioxidanten

Antioxidanten vertragen de biologische veroudering door oxidatieve stress, dat beschadigingen van vitale cel- en weefselstructuren veroorzaakt en hierdoor de kans op ziektes vergroot. Antioxidanten ondersteunen een gezonde hart- en vaatfunctie, bevorderen een gezond immuunsysteem, helpen bij het behoud van een gezond metabolisme, geven meer energie en vitaliteit, beschermen onze lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Oxidatieve stress speelt een rol bij het ontstaan van meer dan 100 acute en chronische degeneratieve ziekten.

Orale probiotica

Orale probiotica (vooral lactobacillen) kunnen door verschillende mechanismen de mondgezondheid verbeteren en daarbij de kans op ontstekingen van het tandvlees fel terugdringen. Bacteriën die cariës veroorzaken bevinden zich in het speeksel, deze bacteriën maken als afvalstoffen zuren aan die uitgescheiden worden door bepaalde bacteriën, omgezet vanuit suikers. Deze zuren lossen het tandglazuur op en verzwakken het tandglazuur. Bacteriën in de mond (ontstekingen van tandvlees en tandkas) kunnen aan de basis liggen van ontstekingen elders in het lichaam en kan beschouwd worden als een risicofactor in de ontwikkeling van hart- en vaatziekten zoals een beroerte, slagaderverkalking.

Wat is tandvleesontsteking
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Probiotica bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit