Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is tandvleesontsteking

Tandvleesontsteking, gingivitis, bloedend tandvlees, terugtrekkend tandvlees
Tandvleesontsteking uit zich door een abnormale zwelling van het tandvlees, dat rood en erg gevoelig is. Het bloedt gemakkelijk, vooral tijdens het poetsen van de tanden. Als tandvleesontsteking niet wordt behandeld, leidt dat tot een ontsteking van de dieper gelegen weefsels die de tanden ondersteunen (het bot waarin de tand ingeplant staat). Het bot breekt geleidelijk aan af waardoor de tanden bloot komen te liggen. Wanneer het bot helemaal vernietigd is (paradentose), gaat dit gepaard met terugtrekkend tandvlees rond de tand. Parodontitis is de voornaamste oorzaak voor het verlies van tanden (tanduitval).

Een infectie van het tandvlees wordt meestal veroorzaakt door slecht poetsen van de tanden. Hierdoor ontstaat een ophoping van tandplaque en tandsteen, waarin zich talrijke bacteriën nestelen, dit irriteert het tandvlees en gaat ontsteken.

Bloedend tandvlees

Bloedend tandvlees komt vaak voor bij het poetsen van de tanden, maar is echter niet normaal. Gezond tandvlees bloedt niet tijdens het poetsen of flossen, net zoals een gezonde hoofdhuid niet bloedt als je je haar kamt. Bloedend tandvlees kan duiden op een ernstig gezondheidsprobleem of hygiëneprobleem. Dit is vooral het geval als u bloedend tandvlees heeft zonder te poetsen of te flossen.

Terugtrekkend tandvlees

Terugtrekkend tandvlees is een oorzaak van tandvleesontsteking, tandvlees is zacht weefsel dat de tanden met het bot op hun plaats houdt. Naarmate een infectieziekte vordert, trekt het tandvlees weg van de tanden. Terwijl het immuunsysteem de infectie bestrijdt, begint het bindweefsel en de botten die de tanden vasthouden af te breken. Zonder effectieve behandeling van het tandvlees zullen de tanden uiteindelijk loskomen en uitvallen.
Orale probiotica heeft een positieve invloed op de mondgezondheid, specifieke probiotische bacteriën hebben een gunstig effect op de mondflora en remmen oraal ziekteverwekkend micro-organismen. In het bijzonder lactobacillen lijken in staat te zijn de samenwerking van het microbiële organismen in de mond te herstellen en te behouden.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Tandvleesontsteking natuurlijk behandelen
Probiotica bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit