Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe ontstaan huidrimpels

Huidrimpels, huidveroudering
Strijk lijntjes en rimpels langs de binnenkant glad, geef uw lichaam wat het nodig heeft en laat uw huid niet hangen.

Als het lichaam niet de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt, door een verkeerde of een eenzijdig voedingspatroon, of het lichaam kan bepaalde voedingsstoffen niet aanmaken door bijvoorbeeld erfelijke factoren, dan zullen gezondheidsproblemen doorgaans eerst merkbaar zijn aan haren, huid en nagels.

Inwendige organen zijn van vitaal belang om te overleven, daarom zal het lichaam bij een chronisch tekort aan belangrijke nutriënten, de inwendige organen zolang mogelijk sparen. Ook leeftijd, genen en de zon laten sporen na op onze huid in de vorm van lijntjes en rimpels.

Tussen de leeftijd van 25 jaar en 65 jaar ondergaat de huid allerlei veranderingen. De celdeling vertraagt en de inwendige huidlaag wordt dunner. Het onderliggende web van elastinevezels en collageenvezels laat los, waardoor de huid aan elasticiteit verliest. De vetcellen worden kleiner, zodat de huid minder vol oogt. Daarnaast verschrompelen de zweetklieren en talgklieren, waardoor de huid het vermogen verliest om vocht vast te houden. Fronsen of de ogen half dichtknijpen grift verticale lijntjes tussen de wenkbrauwen en lachen kan diepe groeven maken rond de mond en kraaienpootjes naast de ogen veroorzaken.

Erfelijkheid speelt een rol bij huidveroudering maar de zon (zonnebank) is de grootste boosdoener. Luchtverontreiniging, roken en een ongezond voedingspatroon dragen ook bij aan de vorming van rimpels. Om vrije radicalen te bestrijden ter bescherming tegen huidveroudering is inwendige voeding nodig, vandaar het belang van voedingssupplementen. Crèmes en zalfjes helpen ook maar als je naar de verhouding kijkt helpt inwendige voeding 80% en crèmes en zalfjes 20%.
De natuurlijke collageenproductie in het lichaam vertraagt naarmate men ouder wordt, geleidelijk aan ontstaan er dan rimpels, slappe huid en gewrichtspijn. Collageen (collageen type 2) heeft duidelijk invloed op het uiterlijk, collageensupplementen kunnen het proces van huidverslapping vertragen.
Mogelijke oorzaken
Huidrimpels op natuurlijke wijze vertragen
Collageen type 2 bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit