Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht griffonia

Griffonia simplicifolia, slaapmutsjeskruid, 5HTP, 5-Hydroxytryptofaan
Griffonia simplicifolia, slaapmutsjeskruid

Geneeskracht van griffonia

De zaden van de West-Afrikaanse struik Griffonia simplicifolia bevat 5-HTP.

5-HTP verhoogt, als directe precursor van serotonine, de hoeveelheid serotonine in de hersenen. In tegenstelling tot de meeste medicijnen gaat dat vrijwel zonder bijwerkingen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van griffonia

Stress en angsten zijn tegenpolen van serotonine een belangrijke neurotransmitter in de hersenen, nodig voor de regulatie van onder meer stemming, gedrag en seksualiteit en een normale eetlust (zonder overmatige behoefte aan bijvoorbeeld koolhydraten). Griffonia verbetert de symptomen van depressie en kan in bepaalde gevallen nuttig zijn, als conventionele antidepressiva. Griffonia heeft verder een zeer gunstig effect ter verbetering van de slaap.

Daglicht stimuleert 5-HTP in het lichaam om te zetten naar serotonine dat een rol speelt bij de afgifte van spijsverteringssappen, de darmperistaltiek en gevoelswaarneming. Een serotoninetekort is in verband gebracht met diverse klachten zoals (eet)verslavingen.

Lage serotoninespiegels zijn kenmerkend bij fibromyalgie, bij lage serotoninespiegels kunnen normale hoeveelheden substance P al pijn veroorzaken. Substance P is een neuropeptide dat betrokken is bij het transport van pijnprikkels van de perifere zenuwen naar het centraal zenuwstelsel. 5-HTP (5-Hydroxytryptofaan) een inhoudsstof van griffonia is een directe voorloper van serotonine en heeft een algeheel verminderend effect op pijnsensaties, door het effect van de pijnmediator substance P te temperen. 5-HTP verbetert tevens de slaapkwaliteit, vermindert ochtendstijfheid, onrust en vermoeidheid.

5-HTP (5-Hydroxytryptofaan) werkt in de hersenen en het centrale zenuwstelsel door het bevorderen van de serotonine- en melatoninesynthese en andere neurotransmittersystemen en (signaal)moleculen (zoals dopamine, noradrenaline, adrenaline, BDNF (brain-derived neurotrophic factor) en bèta-endorfine).
Griffonia simplicifolia extract bevat 5-HTP (5-Hydroxytryptofaan) en wordt gebruikt om de serotoninespiegel te herstellen. ‘s Nachts wordt serotonine omgezet in melatonine, hierdoor zorgt 5-HTP voor een goede nachtrust.

Waarvoor kan griffonia gebruikt worden

Dosering van griffonia

De juiste dosis voor griffonia is afhankelijk van leeftijd en gezondheid.
Griffonia bij bol.com

Waarschuwingen en bijwerkingen van 5-HTP

  • Griffonia is veilig in de geadviseerde doseringen, hogere doseringen bij voorkeur onder begeleiding van een deskundige.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

Chia Malich zei…
Thanks to share this post.griffonia seed extract is a very good product.
    Powered By ConvertKit