Doorgaan naar hoofdcontent

Geneeskracht frambozen (ketones)

framboos, frambozen, ketonen, ketones, rubus idaeus
Framboos, Rubus idaeus, hennebezie, hinnebrame, hinnebes, kinnebas, red raspberry, European raspberry

Geneeskracht van framboos

Frambozen hebben ongeveer dezelfde gezondheidsvoordelen als bosbessen, ze zijn rijk aan antioxidanten, voedingsvezels en vitamines. Framboos bevat ellaginezuur dat beschadiging van celmembranen door vrije radicalen kan voorkomen

Frambozen krijgen de rode kleur door de afbraak van flavonoïden in anthocyanen, deze kunnen zorgen voor een lagere bloeddruk en gezondere bloedvaten.

Ketonen (ketones) uit frambozen helpen vet te verliezen wanneer er sprake is van een vertraagd metabolisme en werken vooral goed wanneer men regelmatig sport, aangezien ketones stimulering van vet- en suikerverbranding verhogen. Ketones hebben de potentie om de aanmaak van adiponectine te stimuleren, een hormoon dat onze metabolisme helpt regelen. Een hoge adiponectinespiegel zorgt voor minder vetopslag. Maar men zal heel wat frambozen moeten eten om genoeg ketones binnen te krijgen. 1 kilogram frambozen bevat maar 4 mg ketones, een supplement is daarom aangewezen.
Ketones uit frambozen zijn natuurlijke fenolverbindingen die ook voorkomen in andere bessen en sommige fruitsoorten. Ketonen hebben antidiabetische en cholesterolverlagende eigenschappen. Een extract van ketonen stimuleert misschien enigzins het afvallen, maar het vermogen om gewicht te verliezen is minimaal.

Waarvoor kunnen ketonen gebruikt worden

Dosering van ketonen

  • Ketonen extract 2 x per dag 300 mg
Ketones bij bol.com

Bijwerkingen en waarschuwingen van ketonen

  • Niet geven tijdens de zwangerschap of tijdens de borstvoeding.
  • Niet geven bij aandoeningen die hormoonafhankelijk zijn of bij een voorgeschiedenis daarvan: borstkanker, baarmoederkanker, baarmoederhalskanker, eierstokkanker, endometriose, baarmoederfibromen, trombose of embolie.
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit