Doorgaan naar hoofdcontent

Galstenen voorkomen

Galstenen, galaanval, galkolieken

Artisjok

Artisjok bevat de inhoudsstof silymarine dat heilzaam is tegen verschillende leverkwalen. Silymarine heeft een organotrope werking (bijzondere verwantschap) met de lever, dat de levercellen beschermt en herstelt bij leverschade door giftige chemicaliën zoals overmatig gebruik van alcohol, medicijnen en additieven. Silymarine weet het gehalte aan glutathion in de lever te verhogen. Glutathion ondersteund de leverreiniging, werkt ontgiftend, gaat leverontstekingen tegen al dan niet met geelzucht. De inhoudsstof cynarine uit artisjok, stimuleert de galproductie, ondersteund de spijsvertering en helpt bij de opname van voedingsstoffen. Artisjok helpt bij stoornissen aan de galwegen, galblaasontsteking, galkolieken, voorkomen van galstenen en verwijderen van galgruis.

Boldo

Boldo kan de lever reinigen en ontgiften, wat uiteindelijk helpt bij het voorkomen van levergerelateerde ziekten zoals een gebrekkige aanmaak en afscheiding van gal, stoornissen in de beweging van de galwegen, galkolieken, voorkomen van galstenen en galwegenontsteking.

Chrysantellum

Chrysanthellum bevordert de galproductie en werkt beschermend op de lever, chrysanthellum wordt gebruikt om cirrose door alcoholmisbruik en gifstoffen te voorkomen, om te ontgiften (activering van cytochroom P450) en om de lever te herstellen na geelzucht, hepatitis, chemotherapie of langdurig drugsgebruik. Chrysantellum doet gruis en kleine steentjes van minder dan 3 mm verdwijnen en stabiliseert grote stenen. De pijn wordt verminderd en de afscheiding van urine neemt toe. Een regelmatige behandeling is noodzakelijk om herhaling te voorkomen.

Paardenbloem

Paardenbloem kan bij langdurig gebruik galstenen voorkomen.

Taurine

Galzuren zijn stoffen die in de lever kunnen worden gevormd uit cholesterol en die betrokken zijn bij de absorptie van vet en vetoplosbare vitaminen. Dit kan alleen plaatsvinden als galzuren zich binden aan glycine of taurine. Taurine (2-aminoethaansulfonzuur) zorgt voor het vloeibaar houden van deze galzuren bij fysiologische pH, waardoor o.a. vorming van galstenen wordt voorkomen.
Taurine houdt galzuren vloeibaar, waardoor de vorming van galstenen kunnen voorkomen worden.
Wat zijn galstenen
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Taurine bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit