Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is oedeem

Vocht vasthouden, oedeem
Het lichaam houdt de wateropname en waterverlies in de cellen in evenwicht en zorgt ervoor dat de hoeveelheid water en elektrolyten in het bloed constant blijft.

Lichaamsdelen kunnen opzwellen wanneer vocht uit het bloed zich in de weefsels ophoopt en plaatselijk pijn kan veroorzaken.

Bepaalde gezondheidsproblemen kunnen ervoor zorgen dat bloedvaten vocht beginnen te lekken zodat er na een tijd merkbare zwellingen kunnen ontstaan. Vooral de onderste ledematen (benen, voeten, enkels) worden getroffen omdat er meer druk op deze gebieden staan.

Door een slechte doorbloeding komen opgezwollen enkels en een opgeblazen gevoel voor, bijvoorbeeld na langdurig zitten of staan.

Een slechte doorbloeding kan ook veroorzaakt worden door spataderen en zelfs door het dragen van te strakke kledij.

Vrouwen met het premenstrueel syndroom (PMS), hebben in de week voor de menstruatie soms last van gewichtstoename, dikke enkels en gezwollen borsten.

Vocht vasthouden komt ook veel voor tijdens de zwangerschap, soms is dat ernstig en hangt het samen met hoge bloeddruk en zwangerschapsvergiftiging.
Paardekastanje helpt ondersteunend bij chronische veneuze insufficiëntie (onvoldoende afvoer van vocht en afvalstoffen), waardoor de interne druk in de aderen toeneemt. Paardekastanje kan de overdruk in de aderen verminderen en versterkt de samentrekking van de aders.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Oedeem natuurlijk behandelen
Paardenkastanje bijbol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit