Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is het carpaal tunnelsyndroom

carpale tunnel syndroom, carpale tunnelsyndroom
Het carpaal tunnelsyndroom (CTS) begint meestal geleidelijk met een dof en tintelend gevoel in de duim, wijsvinger en middelvinger. Hoewel deze klachten jarenlang kunnen sluimeren, kan uiteindelijk de hele hand en pols vrijwel constant pijn gaan doen. Dan kan zelfs het simpelweg vasthouden van een kleine voorwerp of bijvoorbeeld het omdraaien van een sleutel problematisch worden. In ernstige gevallen kan de pijn de hele arm doortrekken tot in de schouder en zo hevig zijn dat u er 's nachts zelfs wakker van wordt.

De klachten worden veroorzaakt door ontstoken pezen of banden die druk uitoefenen op de middelste zenuw (nervus medianus), waardoor die bekneld raakt. Deze zenuw loopt door een smalle tunnel die wordt gevormd door de handwortelbeentjes en de gewrichtsband van het plosgewricht (carpaal gewrichtsband). Een dergelijke ontsteking kan diverse oorzaken hebben, maar wordt het vaakst veroorzaakt door repetitieve bewegingen met de hand.

Zelfs als de symptomen in het begin niet ernstig zijn, is het belangrijk om het carpaal tunnelsyndroom te behandelen voordat het erger wordt. In sommige gevallen kan er permanente zenuw- of spierschade ontstaan in de polsen of handen als deze lange tijd onbehandeld blijven.
Om carpaal tunnelsyndroom te voorkomen, is voeding met ontstekingsremmende eigenschappen aangewezen, vooral voeding met veel B-vitamines, kalium en magnesium (vitaminen/mineralen complex) om overtollig natrium weg te spoelen, wanneer het lichaam veel vocht vasthoudt doordat er teveel natrium in het lichaam achterblijft.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Carpaal tunnelsyndroom natuurlijk behandelen
Multi vitaminen/mineralen bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit