Doorgaan naar hoofdcontent

Carpaal tunnelsyndroom natuurlijk behandelen

carpale tunnel syndroom, carpale tunnelsyndroom

Arnica montana

Arnica montana zalf, gel of olie heeft een krachtige ontstekingsremmende werking en vermindert de pijn die gepaard gaat bij het carpaal tunnelsyndroom. Arnica montana zou eerst overwogen moeten worden om carpaal tunnelsyndroom te behandelen, vooraleer men een opperatieve ingreep overweegt.

MSM

MSM ( methylsulfonylmethaan) gel of crème helpt bij het voorkomen van spierkrampen, spierpijnen en (sport)blessures. MSM leent zich zeer goed voor uitwendige toepassingen, wordt snel opgenomen door de huid. Vanwege deze snelle penetratie van MSM in de onderliggende diepe cel-lagen van de huid en de gel-vorm raken de poriën niet verstopt en wordt het effect snel merkbaar. MSM kan snel pijn verminderen, ontstekingen remmen, plaatselijke vochtophoping verminderen.

Silicium

Een gel op basis van silicium voor uitwendig gebruik is geschikt om het genezingsproces van een ontsteking te versnellen. Sommige ontstekingen zijn moeilijk te behandelen, omdat sommige delen van het lichaam moeilijk doorbloed worden en daardoor de genezing moeilijk verloopt. Genezing is alleen mogelijk als de onstoken plaats voorzien wordt van bouwstoffen en zuurstof.

Vitamine B's

Supplementen met vitamine B6 (bijvoorkeur in combinatie met vitamine B2) kan klachten van carpaal tunnelsyndroom verlichten, ook als er geen vitamine B6 tekort is. Een vitamine B-complex is hierbij het aangewezen middel.
Om carpaal tunnelsyndroom te voorkomen, is voeding met ontstekingsremmende eigenschappen aangewezen, vooral voeding met veel B-vitamines, kalium en magnesium (vitaminen/mineralen complex) om overtollig natrium weg te spoelen, wanneer het lichaam veel vocht vasthoudt doordat er teveel natrium in het lichaam achterblijft.
Wat is het carpaal tunnelsyndroom
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Multi vitaminen/mineralen bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit