Doorgaan naar hoofdcontent

Mogelijke symptomen van cataract

Grijze staar, cataract
Wanneer u voor het eerst een staar ontwikkelt, kan dit het zicht op slechts een klein gebied van uw oog veranderen. U merkt misschien niet eens dat u een verlies van het gezichtsvermogen heeft. Naarmate de staar echter groter wordt, vertroebelt het meer van de lens van uw oog en worden de staarverschijnselen duidelijker. Veel mensen verliezen door cataractvorming het verre scherptezicht en worden meer bijziend (myopie). Bij een totale cataract ziet u nog wel het verschil tussen licht en donker, maar de waarneming van een beeld is volledig verdwenen.
  • Wazig zicht (alles lijkt mistig)
  • Beelden kunnen vervormd raken
  • U kunt last krijgen van dubbelzien en lichtschuwheid
  • Verstrooiing of straalvorming: vergelijkbaar met sterachtig beeld van lichten van tegenliggers door een natte, niet goed afgeveegde autoruit
De staarverschijnselen kunnen variëren door de plaats van de staar in het oog (nucleair, corticaal of posterieur subcapsulair)
Luteïne is een krachtige antioxidant, dat voorkomt in de gele vlek van het netvlies, daarmee zien we de wereld scherp. De gele vlek krijgt te maken met een geconcentreerde hoeveelheid zonlicht, wat hoge eisen stelt aan de antioxidantcapaciteit in dit gebied. Luteïne filtert schadelijke blauw licht en helpt bij de bescherming en het behoud van gezonde oogcellen. Luteïne kan uitkomst bieden bij oogproblemen zoals cataract en degeneratie van het netvlies. Het lichaam is niet in staat om zelf luteïne aan te maken en is daarom afhankelijk van voldoende inname via de voeding.
Wat is cataract
Mogelijke oorzaken
Cataract natuurlijk behandelen
Luteine bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit