Doorgaan naar hoofdcontent

Sportprestaties (uithoudingsvermogen)

Uithoudingsvermogen, sportprestaties, meer energie
Bepaalde nutriënten (voedingsstoffen) kunnen de prestaties verbeteren en vangen gedeeltelijke de gevolgen van stress op. Het aantal voedingssupplementen die worden aangeprezen om meer te kunnen presteren is aanzienlijk. Meestal missen ze een betrouwbare en wetenschappelijk onderzochte bevindingen. De effecten van voeding naar betere prestaties is kostbaar en complex. Op prestaties zijn ook andere factoren van invloed, zoals erfelijk, gezonde slaap, training, vaardigheid, mentale instelling en uitrusting.

Het behalen van sportprestaties is een combinatie van trainen en een voedzaam dieet, aangevuld met supplementen en dit omdat het uiterste vergen van prestaties, kracht, metabolisme en spiermassa heel wat energie vergt dat je niet altijd uit de voeding kan halen.

Voordelen van supplementen

  • Beschermt botten en gewrichten
  • Betere stofwisseling
  • Meer energie
  • Meer kracht
  • Minder lichaamsvet
  • Minder ontstekingen
  • Sneller spierherstel
Creatine monohydraat levert energie aan het lichaam en heeft een zeer positief effect op de sportprestaties. Het is niet nodig om een extra hoge dosering in te nemen, de werking van creatine heeft met een hoge dosering namelijk geen voordeel ten opzichte van een lagere dosering. Langdurig creatine gebruik heeft namelijk geen bijwerkingen. Wanneer je kiest voor creatinesuppletie kies altijd voor creatine monohydraat, want dit is de beste vorm van creatine. Wel is het zo dat bij 20% van de mensen creatinesuppletie geen effect heeft. Dit heeft te maken met de hoeveelheid creatine die van nature al in de spieren aanwezig zijn. Bij sommigen is dit maximum zonder supplementen al bereikt.
Sportprestaties (uithoudingsvermogen) natuurlijk optimaliseren
Creatine bij bol.com
Supplementen voor topsport

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit