Doorgaan naar hoofdcontent

Een ongezonde darmflora natuurlijk behandelen

Verstoorde darmflora, probiotica, prebiotica, spijsverteringsenzymen

Anijs

Anijs heeft krachtige antibacteriële eigenschappen en kan bescherming bieden tegen schadelijke bacteriestammen. Shikiminezuur gecombineert met quercetine zijn samen instaat om de productie van immuuncellen aanzienlijk te verhogen.

Arabische gom

Arabische gom is een natuurlijke prebiotica, wat de gezondheid van de darmen, spijsvertering en zelfs de gezondheid van hart en bloedvaten positief kan beïnvloeden, omdat de oplosbare vezels van de Arabische gom zich kunnen binden aan cholesterol. De gom gist in de dikke darm met behulp van bacteriën en micro-organismen. Dit is gunstig voor de darmflora en kan tot een toename leiden van Bifidobacteriën, Lactobacteriën en Bacteriodes bacteriën.

Broccoli

Sulforafaan uit broccolikiemen hebben het vermogen te ontgiften en beschermt cellen tegen diverse ziekten, tegen het ontstaan van maagzweren en duodenumzweren, remt en bestrijdt schadelijke bacteriën in de spijsverteringsorganen zoal helicobacter pylori.

Bromelaïne

Bromelaïne is een enzym dat voedingseiwitten helpt af te breken en beter te verteren, bevordert de spijsvertering en de eetlust. Vermindert ontstekingen van de darmen en remt de afscheiding van cytokinen, boodschapperstofjes die een belangrijke rol kunnen spelen bij het ontstaan van ontstekingen die de darmwand beschadigen.

Chlorella

Chlorella stimuleert de darmperistaltiek (bewegelijkheid van de darmen) doordat het sterke celwandcomponenten heeft en stimuleert de groei van een gezonde darmflora.

Inuline

Inuline fermenteert en voedt op natuurlijke wijze de gezonde darmflora (bacteriële organismen, in het bijzonder de bifidobacteriën). Inuline stimuleert bacteriën om te groeien, wat leidt tot significante positieve veranderingen in de samenstelling van de darmflora en significante afname van het aantal potentieel schadelijke gisten, parasieten en bacteriële soorten die in het lichaam leven en ontstekingen kunnen veroorzaken.

Probiotica

Probiotica kan een chronisch tekort aan gezonde darmbacteriën verbeteren en teveel ziekteverwekkende bacteriën in het maagdarmkanaal verminderen. Een slechte darmflora kan leiden tot aandoeningen zoals ADHD, autisme, depressie, angststoornissen. Het gebruik van antibiotica, het ter wereld komen via keizersnede, overgewicht en diabetes bij aanstaande moeders en de afwezigheid van borstvoeding, kunnen verstoringen van de microflora in de hand kan werken.

Saccharomyces boulardii

Saccharomyces boulardii (Saccharomyces cerevisiae) verbetert en vermeerdert de gezonde darmflora, bevordert de gezondheid van het darmslijmvlies. Helpt bij een verstoorde darmflora en algemene afname van de goede darmflora. Saccharomyces boulardii kan ingezet worden bij diarree veroorzaakt door het rotavirus, overgroei van slechte bacteriën in de darmen, de ziekte van Crohn, het gebruik van antibiotica, reizigersdiarree en andere aandoeningen.

Spijsverteringsenzymen

Onvoldoende aan spijsverteringsenzymen kunnen de oorzaak zijn van spijsverteringsproblemen en absorptieproblemen met schimmel overgroei zoals candidiasis, voedselallergieën en overgevoeligheden. Als er onvoldoende metallothioneine (een eiwit betrokken bij het ontgiftingsmechanismen voor verschillende zware metalen) in de darm aanwezig is zullen zware metalen zoals kwik of lood aan sulfhydril groepen gebonden worden. Sulfhydril groepen in enzymen zijn nodig om caseïne en gluten af te breken. Veel autistische kinderen hebben dan ook een glutenallergie en caseïne allergie.

Spirulina

Spirulina zorgt voor een toename van een goede darmflora (lactobacillen).
Probiotica verbetert de darmflora en versterkt het afweersysteem. De opname van probioticastammen kan het slijmvlies herstellen en wordt de microflora van de darm weer in balans gebracht. Een goed uitgebalanceerde probiotica is gunstig en doeltreffend voor gewichtsbeheersing, versterking van het immuunsysteem en de dagelijkse strijd tegen milde aandoeningen.
Wat is een gezonde darmflora
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Probiotica bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit