Doorgaan naar hoofdcontent

Endorfinespiegel natuurlijk normaliseren

Wat zijn endorfines, te weig endorfines, endorfinespiegel normaliseren

DL-fenylalanine

DL-fenylalanine (DLPA) is in staat om het enkefalinase (celmembraan peptidase enzym) te blokkeren, dit kan leiden tot een verlichting van bepaalde soorten pijn. Enkefalinase draagt bij tot de afbraak van endogene peptiden zoals enkefalines (een heel belangrijk enzym van het endorfinesysteem). Enkefalines kalmeren het zenuwstelsel, verbeteren de slaap, regelen de psychomotoriek, onstspannen de slokdarmklep en regelen de motoriek.

GABA

GABA (gamma-aminoboterzuur) vermindert stress en angst, remt overactieve neuronen in de hersenen en draagt bij aan een helder bewustzijnsniveau. Stress-symptomen zoals hoofdpijn, geïrriteerdheid, concentratiestoornissen, hyperactiviteit, piekeren kunnen ontstaan door een overmacht van glutamaat en te weinig GABA in de hersenen. Door het verbeteren van de GABA-niveau wordt deze overactivatie geremd en treedt er een ontspannend effect op.

L-Tyrosine

L-Tyrosine is een semi-essentieel aminozuur dat een rol speelt in de productie van de neurotransmitters. De omzetting van L-tyrosine in dopamine wordt beïnvloed door lichamelijke activiteiten. Hoe hoger de lichamelijke activiteit, hoe meer dopamine geproduceerd wordt in de hersenen, hierdoor is L-tyrosine toepasbaar ter ondersteuning van de geestelijke gezondheid en cognitieve prestaties. L-Tyrosine is noodzakelijk voor de synthese van de schildklierhormonen (thyroxine (T4), tri-joodthyronine (T3) en calcitonineen. L-Tyrosine wordt gebruikt om noradrenaline en dopamine te produceren, het lijkt stress te verminderen tijdens blootstelling aan acute stressoren (die de neiging hebben noradrenaline uit te putten) en kan helpen door stress veroorzaakte geheugenstoornissen te voorkomen.

5-HTP

5-HTP (5-Hydroxytryptofaan) werkt in de hersenen en het centrale zenuwstelsel door het bevorderen van de serotonine- en melatoninesynthese en andere neurotransmittersystemen en (signaal)moleculen (zoals dopamine, noradrenaline, adrenaline, BDNF (brain-derived neurotrophic factor) en bèta-endorfine).
Capsaïcine uit cayenne peper heeft de potentie om pijn te verlichten, capsaïne zorgt ervoor dat de hersenen, via een pijnprikkel meer endorfines aanmaken.
Wat zijn endorfines
Mogelijke symptomen te weinig endorfines
Cayenne peper bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit