Doorgaan naar hoofdcontent

Wat zijn endorfines

Wat zijn endorfines, te weig endorfines, endorfinespiegel normaliseren
Endorfines zijn neurotransmitters of natuurlijke opioïde peptiden, die signalen doorgeven naar de zenuwcellen, waardoor gevoelens of emoties ontstaan.

Endorfines worden geassocieerd met gevoelens van plezier, seksualiteit, euforie en pijnverlichting. Endorfines bevorderen gelukzaligheid, wat een gevoel van welzijn geeft.

Endorfines verlichten pijn (bijvoorbeeld tijdens intensief sporten maar ook als men zich stoot komt endorfine vrij als natuurlijke reactie van het lichaam om pijn te verminderen).

Het vrijkomen van endorfines kunnen nuttig om de neiging tot verslavingen te verminderen. Bij een lage endorfinespiegel is de kans groter dat men op zoek gaat naar troost of beloning, in onder andere drugs, alcohol, ongezond en te veel eten.

Er zijn honderden verschillende verbindingen in de hersenen wat we neurotransmitters noemen. Deze veroorzaken positieve gevoelens, de 2 meest bekenste neurotransmitters zijn dopamine en serotonine.

De combinatie van dopamine, serotonine, oxytocine en endorfine zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van onze perceptie van geluk.
Capsaïcine uit cayenne peper heeft de potentie om pijn te verlichten, capsaïne zorgt ervoor dat de hersenen, via een pijnprikkel meer endorfines aanmaken.
Mogelijke symptomen te weinig endorfines
Endorfinespiegel natuurlijk normaliseren
Cayenne peper bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit