Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is slijmbeursontsteking (bursitis)

Slijmbeursontsteking, bursitis
Bursitis is een ontsteking van de slijmbeurzen (bursae). Dit zijn met vloeistof gevulde zakjes bij de gewrichten en komen overal in het lichaam voor. Ze zorgen voor het breken van schokken op de gewrichten en zorgen dat de huid, spieren en pezen gemakkelijk over de botten kunnen glijden. Bij bursitis hoopt zich vocht op in de slijmbeurzen, waardoor de gewrichten moeilijker kunnen bewegen. De ontstoken plek is warm, gezwollen en pijnlijk.

Slijmbeursontsteking (bursitis) begint als een doffe pijn en zwelling in of rond een gewricht, meestal na inspanning en kan behoorlijk pijnlijk worden.

Bursitis kan veroorzaakt worden door overbelasting van het gewricht, artritis en jicht. Hoewel iedereen bursitis kan krijgen, komt het vaker voor bij atleten, handarbeiders en ongetrainde mensen die te hard van stapel lopen. De aandoening wordt namelijk dikwijls veroorzaakt door overbelasting of een blessure. Ze doet zich meestal voor in de schouder, ook al zijn de elleboog, heup, knie of hiel (of één van de andere 150 bursae in het lichaam) er ook gevoelig voor. Zo geven eeltknobbels onder de grote teen dikwijls aanleiding tot bursitis.

Acute bursitis duurt slechts enkele dagen, maar de chronische vorm kan weken aanhouden en terugkeren. Dringen bacteriën een bursa binnen, dan kunnen ze (vooral in de elleboog) een zogenoemde septische bursitis veroorzaken. De infectie kan zich uitbreiden en levensbedreigend worden, dus directe behandeling is noodzakelijk. Meestal is slijmbeursontsteking echter niet alarmerend en met de juiste behandeling is het leed vaak binnen 2 weken verdwenen.
MSM (methylsulfonylmethaan) zorgt voor een goede structuur en elasticiteit van het bindweefsel, is een uitstekend middel voor het behoud van soepele spieren, gewrichten en bevordert de stootkussenfunctie van kraakbeen. Tekort aan MSM zorgt dat het bindweefsel minder flexibel is, met als gevolg verstijving van spieren. MSM wordt inwendig toegepast maar leent zich ook zeer goed voor uitwendige toepassingen, omdat MSM goed wordt opgenomen in de onderliggende diepe cel-lagen van de huid. MSM gel kan snel pijn verminderen, ontstekingen remmen, plaatselijke vochtophoping verminderen en brengt daarnaast ook zwavel in het collageen en het bindweefsel.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Slijmbeursontsteking natuurlijk behandelen
MSM gel bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit