Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is een beroerte

Beroerte, herseninfarct, transiënte schemisch attack (TIA), hersenbloeding
De hersenen moeten een constante aanvoer van zuurstof en bloed hebben die door de bloedvaten wordt aangeleverd, wanneer de toevoer wordt afgesneden of onderbroken, beginnen de hersencellen af te sterven.

Een beroerte is een hersenaanval, in veel opzichten vergelijkbaar met een hartaanval. In beide gevallen veroorzaken geblokkeerde bloedvaten vaak het letsel aan het orgaan, wat resulteert in beperkte of geen bloedcirculatie.

Beroertes kunnen dicht bij het oppervlak van de hersenen plaatsvinden of diep in de hersenen, de opgelopen schade varieert sterk van persoon tot persoon.

Soorten beroertes

Herseninfarct

  • Een bloedklonter blokkeert de bloedtoevoer naar een deel van de hersenen, daardoor krijgt dat deel geen zuurstof meer en ontstaat er al na een paar minuten onherstelbare schade.

TIA (Transiënte ischemisch attack)

  • Is een tijdelijke doorbloedingsstoornis in de hersenen, het lijkt op een beroerte maar gaat snel weer weg (meestal binnen een halfuur), is een voorbode van een echte beroerte.

Hersenbloeding

  • Ontstaat als er een bloedvat in de hersenen openbarst.
Een gezond voedingspatroon heeft een positief effect bij het verminderen op de kans van bloedklonters. Voedingsvezels helpen de slagaders en hart te beschermen, consumeer daarom voldoende vezels. Glucomannan (konjac) is zeer rijk aan voedingsvezels en kan hulp bieden als u niet genoeg vezels binnenkrijgt.
Mogelijke oorzaken
Een beroerte voorkomen
Glucomannan (konjac) bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit