Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is astma

Astma
Astma is een aandoening van de luchtwegen die zowel bij kinderen als volwassenen kan voorkomen. De aandoening wordt gekenmerkt door aanvallen van hoesten, piepen, benauwdheid en extra slijmproductie in de longen.

In een aantal gevallen zal het astma weer afnemen tegen de puberteit. Het is echter niet zo dat, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, dat men gemakkelijk over deze ziekte heen groeien. Vaak blijft men wat klachten en longfunctiestoornissen houden, ook al is een verbetering te bespeuren.

In een aantal gevallen komen de symptomen volledig terug bij het volwassen worden. Astma-aanvallen kunnen worden uitgelokt door prikkels waar het lichaam op reageert, bijvoorbeeld allergische prikkels zoals huisstofmijt, kattenharen, of andere prikkels zoals rook, vochtigheid of inspanning.

Het slijmvlies dat de longen van binnen bekleedt gaat hierdoor ontsteken, zwelt op en gaat meer slijm produceren. Deze ontstekingsreactie is dus niet het gevolg van een infectie met bacteriën of virussen, maar een reactie van het slijmvlies op prikkels. De spiertjes rondom het slijmvlies kunnen spastisch samentrekken. Dit leidt tot een vernauwing van de luchtwegen en een bemoeilijkte ademhaling, wat een gevoel van benauwdheid geeft.

Tussen de aanvallen door, kunnen er weinig of geen klachten zijn. Astma is niet altijd een blijvende aandoening. De meeste mensen groeien er overheen, vooral als het op jonge leeftijd is begonnen. In de andere gevallen kunnen de verschijnselen bestreden worden met medicijnen.
Het orgaan dat ontzettend veel behoefte heeft aan L-glutathion zijn de longen. Glutathion tekort veroorzaakt al gauw overmatige slijmvorming in de luchtwegen. Bij een luchtwegaandoening is het nemen van glutathion de moeite waard om te overwegen.
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
Astma natuurlijk behandelen
L-glutathion bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit