Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is de ziekte Alzheimer

Ziekte van Alzheimer, dementie
De ziekte van Alzheimer is een chronische neurologische aandoening, waarbij het intellectueel vermogen langzaam aftakelt. De beginfase wordt gekenmerkt met lichte desoriëntatie en geheugenverlies, dat uiteindelijk evolueert naar onrust, verwardheid en tenslotte hulploosheid. De ziekte van Alzheimer duikt meestal op na 65 jaar (ze treft 2 à 6 % van de personen na 65 jaar en 15 à 20 % van de bejaarden ouder dan 80 jaar). Als gevolg van de toename van de levensverwachting wordt deze ziekte een sociaal probleem aangezien opvang voor de verzorging van de ziekten onvoldoende aanwezig is. Bovendien hebben de die dicht bij de patiënt staan meestal onvoldoende kennis hoe ze met een demente persoon moeten omgaan.

Wat is het verschil tussen dementie en de ziekte van Alzheimer

Dementie betekent in de medische wereld een vertraging van de intellectuele capaciteiten, veroorzaakt door een beschadiging van de hersencellen. Er is een onderscheid tussen: sympromatische dementie, die vaak samenhangt met cerebrale congestie, ze komt vaak voort uit neurologische of hormonale ziekten, een intoxicatie of een infectie (multi-infarct of vasculaire dementie) en degeneratieve dementie, waaronder de ziekte van Alzheimer.
L-glutathion is een lichaamseigen antioxidant, waarvan het grootste deel gebruikt wordt om het lichaam tegen vrije radicalen te beschermen. Hogere glutathionwaarden beschermen de zenuwcellen en helpen beschadiging van de cellen door vrije radicalen te voorkomen. Verhoogde oxidatieve stress en een tekortschietend glutathionsysteem speelt een rol bij verschillende neurologische aandoeningen, zoals bij de ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, multiple sclerose en amyotropische laterale sclerose (ALS).
Mogelijke symptomen
Mogelijke oorzaken
De ziekte van Alzheimer natuurlijk behandelen
L-glutathion bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit