Doorgaan naar hoofdcontent

Mogelijke oorzaken van de ziekte van Alzheimer

Ziekte van Alzheimer, dementie
  • Disbalans van chemicaliën in de hersenen door genetische, immunologische, virale, vasculaire of toxische oorsprong. Daardoor worden hersencellen vernietigd en de boodschappen worden niet meer goed overgebracht van de ene naar de andere cel.
  • Van bepaalde levensomstandigheden is al aangetoond dat het co-factoren zijn bij de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer. Hiertoe behoort het sociaal niveau, maar ook de toegang tot zorgverstrekking voor en vlak na de geboorte. Het ontbreken van intellectuele prikkels zou eveneens een aandeel hebben in het ontstaan van de ziekte.
  • Bij de ziekte van Alzheimer vertonen de hersenen specifieke afwijkingen: eiwitten klonteren samen in zogenaamde plaques en tangles. Plaques ontstaan tussen de hersencellen, doordat het eiwit amyloid samenklontert. Dit belemmert de communicatie tussen hersencellen. Tangles ontstaan in de hersencellen, doordat het eiwit tau samenklontert. Hierdoor worden voedingsstoffen niet goed door de cel vervoerd en sterft de cel uiteindelijk af.
L-glutathion is een lichaamseigen antioxidant, waarvan het grootste deel gebruikt wordt om het lichaam tegen vrije radicalen te beschermen. Hogere glutathionwaarden beschermen de zenuwcellen en helpen beschadiging van de cellen door vrije radicalen te voorkomen. Verhoogde oxidatieve stress en een tekortschietend glutathionsysteem speelt een rol bij verschillende neurologische aandoeningen, zoals bij de ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, multiple sclerose en amyotropische laterale sclerose (ALS).
Wat is de ziekte van Alzheimer
Mogelijke symptomen
De ziekte van Alzheimer natuurlijk behandelen
L-glutathion bij bol.com
Voedingssupplementen

Index

Aandoeningen
Supplementen en extracten

Reacties

    Powered By ConvertKit